MENÜ

Kırmızı mayo Samet'in

Abone Ol Google News

59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu tüm heyecanıyla sürüyor... 8 etaptan 2.’si dün Kemer-Kalkan arasındaki geçildi. TUR2024 startının verildiği AntalyaAntalya etabında 1.’liği kaçıran Astana Takımı bu kez umduğunu buldu. 190,6km’lik TUR’un en uzun etabını, Astana takımının Alman sporcusu Max Kanter 4 saat 43 dakika 16 saniyelik derecesiyle kazandı.

Haberin Devamı

2. Tırmanış prim kapısını ilk sırada geçti

Etap 1.’liği bir tarafa, 2. kategori tırmanışın bulunduğu Kemer-Kalkan yarışına damgasını vuran ve Türkiye’yi gururlandıran Samet Bulut oldu. Beykoz Belediye Spor Kulübü adına yarışan 21 yaşındaki pedal, ‘Tırmanış Lideri’ni gösteren kırmızı mayoyu giymeye hak kazandı. Bu başarısıyla Türk ekibinin de yüzünü güldürdü. Yarışın 46,5. kilometresindeki tırmanış prim kapısını 3. geçen ve 1 puanı cebine koyan Samet Bulut, 132,2.’inci kilometredeki 2. kategoride puan veren 2. prim kapısını ilk sırada geçti, 5 puan aldı. Toplamda puanını 6’ya çıkartan Samet Bulut, etap sonunda ‘Tırmanış Lideri’ tablosunda zirveye oturdu ve ‘Kırmızı Mayo’nun sahibi oldu.

Haberin Devamı

‘Kırmızı mayo şimdilik çok büyük bir memnuniyet’

Medya Tırı’nda gerçekleşen basın toplantısında, elde ettiği başarıyı anlatırken gözlerinin içi parlayan Samet Bulut şunları söyledi: “Tırmanışın başlangıcından itibaren aksiyonu takip ettim ve beyaz formanın (Vinzent Dorn) biraz yorgun olduğunu fark ettim ve kendimi giderek daha güçlü hissettiğim için KOM ödülünü almak için mücadele ettim. Beni kazanabileceğime inandırdı. Beş yıl önce bisiklete başladığımda ne kadar ileri gidebileceğimi bilmiyordum ama bu yarışta kendine özgü bir forma almak ilk büyük başarım. Etapların sonunda en iyi sürücülere karşı yarışmaya henüz hazır olmadığımı biliyorum. Henüz 21 yaşındayım. Kırmızı forma şimdilik çok büyük bir memnuniyet. TUR boyunca üstüme giydiğim kırmızı mayoyu çıkarmak istemiyorum. Hayallerimi gerçekleştirmekte olduğumu görüyorum. Bu turda da önümüzdeki turlarda da iyi dereceler almak için daha çok çalışacağım."

Turkuaz mayo Uhlig’e geçti

Öte yandan genel klasman liderini gösteren turkuaz mayo el değiştirdi. KemerKalkan etabını 2. sırada bitiren Alpecin - Deceuninck takımından Alman pedal Henri Uhlig, 7 saat 39 dakika 24 saniyelik süresiyle genel klasmanda zirveye çıktı.

YORUM YAZ