MENÜ

Busenazlar'dan altın şov!

Abone Ol Google News

Sırbistan’da devam eden 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda iki altın birden geldi. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda tarih üstüne tarih yazan milli boksörlerimiz ‘Busenaz’larımız, Avrupa arenasında da gururlandırdı... Busenaz Sürmeneli ve Buse Naz Çakıroğlu çifte altın zaferi yaşattı.

Haberin Devamı

Gülsüm Tatar’ın rekorunu egale etti

52 kiloda ringe çıkan olimpiyat ikincisi milli boksörümüz, Rusya rakibi Anastasia Kool’u 5-0 yıktı, üst üste 4. finalinde 3. kez Avrupa şampiyonluğuna uzandı. Daha önce 2019 ve 2022’de Avrupa şampiyonu olan Buse Naz Çakıroğlu, 2018’de gümüş madalya kazanmıştı. Buse Naz Çakıroğlu aynı zamanda, ‘En Çok Altın Madalya Kazananlar Listesi’nde 3 altınla yer alan Gülsüm Tatar’ın da rekorunu egale etmiş oldu. Gülsüm Tatar, 2004, 2009, 2011 Avrupa şampiyonluğu elde etmişti.Olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 66kg finalinde Rusya’dan Albina Moldazhanova’ya geçit vermedi, 5-0’la ilk Avrupa Şampiyonluğuna uzandı. Busenaz Sürmeneli daha öne 2019 ve 2022’de finali kaçırmış ve Avrupa 3.’lüğü elde etmişti. Olimpiyat ve Dünya şampiyonluğu bulunan Busenaz Sürmeneli böylece koleksiyonunda Avrupa şampiyonluğu da eklemiş oldu. Öte yandan şampiyonada daha önce Büşra Işıldar (75kg) ve Tuğrulhan Erdemir (71kg) Avrupa 3.’sü olmuştu.

Haberin Devamı

Samet Gümüş ringe çıkıyor

Erkeklerde tek final başarısı gösteren milli boksörümüz Samet Gümüş ise 51kg’da finalini bugün Macaristan’dan Atila Bernarth’la yapacak. Avrupa Oyunları’nda geçen yıl gümüş madalya alan 22 yaşındaki milli boksör, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları kotası almıştı.

YORUM YAZ