MENÜ

İsmail Kartal'ın eseri

Abone Ol Google News

Mental olarak bitmiş Fenerbahçe kesinlikle şampiyonluğa oynayan bir takımın performansını sergileyemedi maalesef maçın genelinde dün akşam Konya'da. Koca ilk yarıda Tadiç ve Mert Hakan'ın düşkırıklığıyla sonuçlanan pozisyonları var sadece ve tek bir korner bile kazanamadı mesela.

Haberin Devamı

Bahattin Şimşek 26'da Szymanski'ye yapılan harekete faül çalmadı. Ama aynı Bahattin Şimşek, Fenerbahçe- Samsunspor maçında İsmail Yüksek'in Szymanski'ye yapılanın çok çok daha masum hareketine faül çalmıştı ve o faül sonucu gelen golle 2 puan kaybetmişti Fenerbahçe.

Şüphesiz, Fenerbahçe gibi bir takımın bu etkisiz futbolunun ana nedeni hakem yönetimiyle izah edilemez her halde. Misal, Djuku, Ferdi Kadıoğlu ve İrfan Can Kahveci dışında kalitesinin ve misyonun gereğini yapan futbolcu araki bulasın. Tamam, ikinci yarıda birden fazla gol pozisyonu buldu sarı lacivertliler. Ama, bunların çoğu organizasyon, bilinç ve uyumla değil, aksine bireysel çabaların sonucuyla oluştuğu içindirki galibiyeti getirecek skora dönüşemedi.

Haberin Devamı

Eğri oturup, doğru konuşalım. Bir Fenerbahçe'nin aylardır oynadığı bu kekeme futbola birde Gakatasaray'ın oynadığı lirik şiiri andıran futboluna bakalım. Bu fark yaratan kadro değil. Kesinliklikle farkı yaratan iki teknik direktörün yeterlik ve liderlik düzeyleridir.

Eh, boşuna "Balık baştan kokar" denemişler. Sayın Ali Koç takımın başına İsmail Kartal''ı getirmekle ilk düğmeyi yanlış ilikledi. Fenerbahçe'nin lider olduğu günlerde bile İsmail Kartal'ın bu kaliteli kadroyu gereğince yönetemediğinin altını çizdi ısrarla bu satırların yazarı. Lincoln Henrique gibi solbek, sol açık, 8 ve 10 numara oynayacak bir futbolcuyu gönderdi takımdan sıradan bir oyuncu Kruniç için. Cengiz Ünder gibi pili bitmiş bir futbolcu için 15 milyon Euro ödetti Fenerbahçe'ye. Üstelik orada Cengiz'den çok daha yararlı olabilecek Emre Mor, Rayn Kent ve Joshua King gibi futbolcular yer alıyorken kadroda.

Sayın Ali Koç'un Fenerbahçe aşkına, kulüp için yaptığı fedakarlıklara saygı duyuyorum. Ama aynı şeyi seçim vd tercihleri için söylemem mimkün değil maalesef.

YORUM YAZ