MENÜ

Trabzonspor'un Karagümrük'ü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler! '10 kişiyle daha iyiydi'

Türkiye Kupası Yarı Final ilk maçında Trabzonspor sahasında Karagümrük'le kozlarını paylaştı. Trabzonspor, 10 kişi kaldığı mücadeleden 3-2'lik üstünlükle ayrılarak İstanbul'daki ikinci maç öncesinde avantajı kaptı. Fanatik yazarları Bordo-mavili ekibin galibiyetini köşe yazılarında değerlendirdi.

Trabzonspor'un Karagümrük'ü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler! '10 kişiyle daha iyiydi'

 Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Trabzonspor, Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer 10 kişi kaldığı maçta galip gelerek avantajı cebine koydu.

Haberin Devamı
Abdullah Avcı: Tur için avantajlıyız

MAÇIN İLK 11'LERİ

Trabzonspor maça Uğurcan, Meunier, Mendy, Denswil, Eren, Berat, Bardhi, Visca, Pepe, Fountas, Enis Destan ilk 11’yle başlarken Fatih Karagümrük, Sirigu, Veseli, Biraschi, Ceccherini, Levent Mercan, Rohden, Feghouli, Emre Mor, Eysseric, Ryan Mendes, Güven Yalçın kadrosuyla maça başladı.

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

TRABZONSPOR AVANTAJI CEBİNE KOYDU

Heyacan dolu mücadele gol düellosuna sahne olurken bordo-mavililer sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı. Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 15. dakikada Edin Visca, 41. dakikada Denswil ve 49. dakikada Fountas kaydetti. Karagümrük'ün gollerini ise 22. dakikada Ryan Mendes ve 80. dakikada Paoletti attı.

ENİS DESTAN KIRMIZI KART GÖRDÜ

Maçın 45. dakikasında Trabzonspor'da Enis Destan, VAR incelemesinin ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Haberin Devamı

RÖVANŞ İSTANBUL’DA

Haftaya İstanbul’da oynanacak Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Karagümrük, Trabzonspor’u ağırlayacak ve finale çıkan takım belli olacak.

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

Fanatik yazarları da Trabzonspor’un 10 kişi kaldığı maçta Karagümrük’ü yendiği Türkiye Kupası maçını köşe yazılarında değerlendirdi. İşte yazılar;

MUTLU SON - OLCAY ÇAKIR

Şu karşılaşmanın tek maç ve eleme usulü olduğunu düşünsenize... Yürek dayanmaz türden bir maç izlettiler bize. Ligdeki durumlarından tamamen bağımsız, kupayı çok isteyen bir Karagümrük performansı ile başladı karşılaşma. Üstünlük Karagümrük takımındayken Fountas’ın mükemmel uzun pasını yine aynı güzellikte değerlendiren Visça takımın öne geçirdi. Kurduğu baskıyla beraberlik golü bulan Karagümrük turu istediğini bir kez daha ilan eder gibiydi. Dediğim gibi tek maç olsa, kazanan finale kalsa affedilmesi güç konular vardı saha içinde. Bir ara Eren bitmiş gitmiş bir pozisyonda rakibinin sırtına vuruyor, bir zaman sonra da Enis yine son derece oyuna ait bir çekişme itişme sonrası rakibinin karnına yumruk sallıyordu. Trabzonspor’un yediği ilk gol sonrası Abdullah Avcı’nın kulübeden çıkışı ‘beyler kendinize gelin!’ şeklindeydi. Sertliği, agresif oyunu, savaşmayı yanlış anlamış 2 oyuncu ile düşünün bu bir final olsaydı? Affedilir şeyler değildi.

Haberin Devamı

PEPE BU KEZ BAMBAŞKA

10 kişi kaldı Trabzonspor, Enis’in tek kişilik kahramanlık gösterisi sonrası. Ya tek maç olsaydı sorusunu bir kez daha soralım tam bu aşamada. Enis şanslıydı... Çünkü; belki de sezonun en iyi Trabzonspor’unu izletti arkadaşları taraftarlara, onun yokluğunda. Devre arasında iyi bir azar yemiş olmalıydı oyuncular öyle ya! Benim görebildiğim ise şu; Trabzonspor 10 kişi kalınca hem alanlar buldu hem de alanlar açtı. Oyun açıldıkça kaliteli ayaklar da devreye girdi. Bu bir tek maç olsaydı Pepe eleştirisi ile başlayıp bitecekti belki de bu yazı. Ama öyle bir ikinci yarı oynadı ki Pepe, onu da yazamaz olduk. Gelelim sadede... İki maçlık bir mücadelede 10 kişi kalınmış bir maç bundan iyi tamamlanamazdı Trabzonspor adına.

 

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

10 KİŞİYLE DAHA İYİYDİ - TUNÇ KAYACI

Trabzon’da yarı finalin ilk ayağında iki takım için de hedef ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmekti. Maça etkili başlayan konuk ekip daha ilk dakikada Emre Mor ile gole çok yaklaştı ama Uğurcan’ı geçemedi. Trabzonspor’un ilk etkili atağında Visca tecrübesini konuşturup takımını öne geçirdi. Ancak ilk yarıya baktığımızda net pozisyonlar yakalayan etkili şut denemeleri yapan taraf Karagümrük’tü. Nitekim bu pozisyon zenginliği çok şık bir gol getirdi Karagümrük’e ve Ryan Mendeb takımını beraberliğe taşıdı. Tempoya bakarak ilk yarı böyle biter derken Trabzonspor stoper yapımı bir golle skoru 2-1’e taşıdı. Ancak ilk yarı Trabzonspor’un hesabında olmayan Enis’in gördüğü kırmızı karttı. VAR uyarısıyla verilen karar doğruydu. Enis’in böyle kritik bir kupa maçında yaptığı hareket sorumsuzcaydı.

Haberin Devamı

RÖLANTİYE ALABİLİRLERDİ

İkinci yarı, ilk golün asistini yapan Fountas’ın Karagümrük ağlarını havalandırmasıyla başladı. Oysa 10 kişilik Trabzonspor bu yarıda skoru korumak duygusuyla mücadele eder derken gelen 3. gol adeta bir bonustu... Ancak günün başarılı ismi Fountas’ın 57’deki sakatlığı Avcı’ya Onachu hamlesini yaptırdı. Aslında 10 kişilik Trabzonspor’un, 11 kişilik Trabzonspor’dan daha diri ve etkili olduğunu gördük. Son bölümde gelen Karagümrük golü ve 3-2’lik skor ister istemez ikinci maçın çok çetin geçeceğini gösteriyor. Aslında ikinci yarıyı 10 kişi oynayan ve 3-1’i yakalayan Trabzonspor’un oyun iştahı biraz kupa aklının önüne geçti. Bence 2 farkı yakaladıktan sonra daha rölanti bir futbolla maçı bitirmeyi planlamak daha gerçekçi olurdu.

Haberin Devamı

EN İYİ SENARYO... - SAFACAN KONUKSEVER

Trabzonspor için sezonun en önemli maçlarından biri ancak durumun ciddiyetinin pek farkında olmayan bir oyuncu grubu vardı ilk yarıda. Lig 17.’si Karagümrük çok daha agrasif, iştahlı ve organize olan taraftı. Üstelik de kalelerinde verdikleri ilk pozisyonda golü yemelerine rağmen... 19-22 arası 3 önemli fırsat yakalayan ve 3.’sünde golü atan Karagümrük’e karşı, Bordo-Mavili oyuncular ‘hareketsiz savunma’ yapmaya çalışıyordu adeta! Abdullah Avcı kenarda hem sinirli hem de düşünceli gözükmeye başlamıştı ki, imdadına 2 stoper yetişti. Mendy pası verdi, Denswil skoru 2-1’e getirdi. Ancak devreye bir kaç dakika kala Enis Destan’ın bir anlık siniri daha doğrusu amatörlüğünün bedeli ağır oldu, genç forvet rakibine attığı yumruk sonrası takımını 10 kişi bıraktı.

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

1 KİŞİ FAZLA GİBİYDİ

Fakat ikinci devre olabilecek en iyi senaryoyla başladı. 49. dakikada Pepe’nin kazandığı topta, Visca ile devam eden pozisyonu Fountas golle sonuçlandırdı. 2 farkı yakaladıktan sonra Bordo-Mavililer arkada daha sağlam kalmaya çalıştı. Rakibinin risk aldığı bölümlerde de iyi çıktı. En önemli nokta, bir kişi eksik olmasına rağmen ilk yarıya göre çok daha mücadeleci ve konsantre bir takım vardı. Fakat son 15 dakikalık bölümde bazı isimler fizik olarak çok düştü. Değişiklikler gecikince de Karagümrük skoru 3-2’ye getirip, en azından rövanş için umudunu sürdürdü. Sonuç olarak Trabzonspor oyun anlamında bazı bölümlerde sınıfta kalıp, defansif zaaflar yaşasa da kaliteli ayaklarıyla dün işi çözdü.

 

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

STANDARDINI KORUDU - DENİZ ÇOBAN

Tecrübeli ve son ayların başarılı isimlerinden Ali Şansalan, ekibiyle birlikte problemsiz bir maça imza attı. Birkaç faul ve bir-iki sarı kart hatası dışında standardını maç boyunca korudu. Zorluk derecesi yüksek maçı tartışmalara mahal vermeden bitirdi.

İlk yarının sonlarında topsuz alanda Enis Destan, Ceccherini’nin karnına yumruk attı. Bu şiddetli hareketin karşılığı kırmızı karttı. Hakem topun olduğu bölgeye baktığı için bu ihlali doğal olarak göremedi. VAR’dan gelen yerinde uyarıyla Enis Destan’a doğru bir kırmızı kart çıktı.

Trabzonsporun Karagümrükü yendiği maç sonrası dikkat çeken sözler 10 kişiyle daha iyiydi

YORUM YAZ