MENÜ

Gaziantepspor 0-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor'u 64. dakikada Oğuzhan Özyakup'un attığı golle 1-0 maülup etti ve liderliğe yükseldi.

Gaziantepspor 0-1 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, Gaziantepspor'a konuk oldu. Beşiktaş, sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle maça farklı bir 11'le çıktı. Genç Atınç, ve sakatlığı düzelen Oğuzhan ile cezası sona eren Atiba bu maçta forma şansı buldu. Maçta henüz 1. dakika dolmadan Siyah-Beyazlılar çok önemli bir pozisyona girdi. Sol kanattan Motta'nın ortaladığı topa Arjantinli Sosa Kale dibinde dokunamadı ve top dışarı çıktı. 5. dakikada sağ kanattan Serdar Kurtuluş'un ortasında Olcay şutunu çekti, top direğin dibinden dışarı çıktı. ilk 10 dakikalık dilimde çok baskılı bir oyun oynayan Beşiktaş, daha sonra oyunu rolantiye aldı. 36. dakikada Cenk Tosun'un kafayla indirdiği topu Gökhan Töre Motta'ya verdi, Motta'nın şutunda kaleci topu kontrol etti.

39. dakikada kendi yarı sahasından hızlı çıkan Gaziantepspor, Beşiktaş savunmasını hazırlıksız yakaladı, John Chibuike'nin pasında Mustafa Durak müsait pozisyonda topu dışarı attı. Maçın ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş etkili başladı. 53. dakikada Oğuzhan'ın uzaktan şutu direğin hemen dibinden dışarı çıktı. 55. dakikada Sosa'nın ara pasında Cenk Tosun topu filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı.

Oğuzhan Kartal'a hayat verdi

64. dakikada Oğuzhan'la Cenk Tosun'un verkaçında Cenk Tosun'un şutu kaleciden döndü, Oğuzhan önünde kalan topu filelere gönderdi ve skoru 1-0 yaptı. Oğzuhan özyakup'un bu sezon attığı ilk gol oldu. 68. dakikada Atınç'ın uzun pasında topla buluşan Kerim Frei'ın pasında Cenk Tosun'un şutu kaleciden sekti, dönen topu alan Gökhan Töre'nin şutu dışarı çıktı. 72. dakikada Kerim Frei'ın uzaktan sert şutunu kaleci Karcemarskas kornere çeldi. 79. dakikada kazanılan serbest vuruşu Sosa kullandı. Sosa'nın şutu direğin hemen dibinden dışarı gitti. 90+1. dakikada yarı sahasından hızlı çıkan Beşiktaş'ta Gökhan Töre'nin şutu direkten döndü. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, yeniden liderlik koltuüuna oturdu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ