MENÜ

Galatasaray Karabükspor maçı özeti: 1-0

Galatasaray, Karabükspor'u ölüp ölüp dirildiği maçta 1-0 yenerek Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaptı. Maç boyu gol bulmakta sıkıntı yaşayan Sarı-Kırmızılılar'ı kurtaran isim yeni transfer Eren Derdiyok oldu. Dakika 90+4'te sahneye çıkan Türk asıllı İsviçreli forvet, Aurelien Chedjou'nun 40 metreden gönderdiği topa müthiş bir kafa vurarak Cim Bom'a, 3 puanı getirdi ve gecenin kahramanı oldu: 1-0

Galatasaray Karabükspor maçı özeti: 1-0

Sezona Süper Kupa zaferiyle başlayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in ilk maçında evinde Kardemir Karabükspor ile karşı karşıya geldi. Sarı-Kırmızılı ekibin cezası sebebiyle Türk Telekom Arena'da taraftarlardan yoksun şekilde oynanan müsabakayı Cim Bom, son saniyede Eren Derdiyok'un attığı gole kazanmayı başardı.

GALATASARAY - KARABÜKSPOR MAÇ DETAYI

Konuk takımın iyi başladığı mücadelede Muslera'nın kurtarışlarıyla ayakta kalan Aslan, son ana dek maçı bırakmadı ve rakibini 1-0 yenerek hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı.

İLK TEHLİKE KARABÜK'TEN

Karşılaşmanın 4. dakikasında Karabükspor gole yaklaşan taraf oldu. Galatasaray savunmasının arkasına iyi sarkan Yatabare, sol çaprazda kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Malili forvetin vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.

DANY SAKATLIK YAŞADI

Karabükspor'un savunma oyuncusu Dany, 8. dakikada rakibiyle girdiği bir pozisyon sonrası talihsiz bir sakatlık yaşadı. Lacivert-Kırmızılı stoper yerde kalınca oyun durdu. Yapılan tedavi sonrası bir süre kendisini deneyen Dany, maça devam etti. Ardından 16. dakikada yine yerde kalan Kamerunlu defans, oyundan alındı ve Barış Başdaş dahil oldu.

Galatasaray - Karabük maçında talihsiz sakatlık!

MUSLERA'DAN İZİN YOK!

Dakika 13'te Karabük yine gole yaklaştı. Ceyhun Gülselam'ın ara pasıyla topla buluşan Yatabare, meşin yuvarlağı içeri çıkardı. Muslera'dan seken topu önünde bulan Poko vuruşunu yaptı, Uruguaylı kaleci gole izin vermedi. Kullanılan köşe vuruşu sonrası sağ çaprazda topu önünde bulan Poko bir kez daha şansını denedi, Muslera yine kurtardı.

Maça 25. dakikada su molası verildi.

POKO FIRSAT TEPTİ

Müsabakanın 31. dakikasında Karabükspor yine önemli bir pozisyon yakaladı. Traore'nin pasıyla topla buluşan Poko'nun vuruşu az farkla auta gitti.

Galatasaray Karabükspor maçı özeti: 1-0


ASLAN GOLE YAKLAŞTI

Mücadelede 34 dakika geride kalırken, Galatasaray ilk kez gole yaklaştı. Sarı-Kırmızılılar'da Bruma, ceza alanının sol tarafında topla buluştu ve şutunu çekti, Ahmet Şahin kurtardı. Pozisyonu takip eden Selçuk İnan vurmak istedi, Karabük'ün deneyimli eldiveni Ahmet topu kontrol etti.

RIEKERINK'TEN ERKEN DEĞİŞİKLİK

Cim Bom'da erken değişiklik! Sarı-Kırmızılılar'ın teknik patronu Riekerink, 38. dakikada beklenmeyen bir oyuncu değişikliği gerçekleştirdi. Su molası sırasında Martin Linnes'i sert bir dille eleştirdiği ekrana yansıyan Hollandalı hoca, Norveçli futbolcunun yerine deneyimli oyuncu Sabri Sarıoğlu'nu dahil etti.

Riekerink, Linnes'i fena haşladı!

SERDAR HEDEFİ BULAMADI

Dakika 43'te Karabük yine etkili bir atak yaptı. Savunmada Hakan Balta'yı çalımlayan Serdar Deliktaş şutunu çekti, top az farkla dışarı çıktı.

CHEDJOU FIRSATI HARCADI

Karşılaşmanın 44. dakikasında bu defa Cim Bom önemli bir fırsatı harcadı. Wesley Sneijder'in kullandığı kornerden gelen topa Eren Derdiyok dokundu, arka direkteki Chedjou fileleri havalandıramadı.

Maçın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlandı.

SERDAR UZAKTAN KALEYİ YOKLADI

Mücadelenin 51. dakikasında defansta Hakan Balta'nın riskli hareketi sonrası topu kazanan Serdar Deliktaş, önde olan Muslera'nın üzerinden topu aşırtmak istedi ama başarılı olamadı.

SNEIJDER OYUNA HAREKET GETİRDİ

Müsabakanın 53. dakikasında Sneijder'in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta kaleci Ahmet topu yumrukladı. Pozisyonu takip eden Sabri, topu yine ceza alanına yolladı. Hollandalı yıldız Sneijder'in vuruşunda top dışarı çıktı. Bu pozisyonun 1 dakika sonrasında Bruma sağdan ortasını açtı, Wesley topu indirmek istedi ama Karabük defansı uzaklaştırdı.

SELÇUK İSTEDİĞİNİ YAPAMADI

Dakika 68'de Tolga Ciğerci ortasını açtı, savunmada Kerim karşıladı. Dönen topu önünde bulan kaptan Selçuk kontrol edip vurdu ama şut zayıf kaldı.

Riekerink, 73. dakikada Bruma'yı oyundan çıkardı ve yerine Yasin Öztekin'i sahaya sürdü.

Galatasaray Karabükspor maçı özeti: 1-0


KARABÜK YİNE KAÇIRDI

Maçın 84. dakikasında Karabük yine etkili geldi. Skulason'un pasıyla topla buluşan Serdar net pozisyonda topu ağlara gönderemedi.

SELÇUK TOPUKLA VURDU...

Dakika 86'da Galatasaray tehlikeli bir atak gerçekleştirdi. Sabri sağ tarafta yerden içeri yollladı, Selçuk topukla vuruşunu yaptı ama savunma uzaklaştırdı.

YASİN SAÇ-BAŞ YOLDURTTU!

Karşılaşmanın 89. dakikasında Sarı-Kırmzılılar çok net bır fırsatı gole çeviremedi. Lionel Carole'un açtığı ortayı Eren kafasıyla indirdi, Yasin altıpasta müsait pozisyonda olsa da çok kötü bir vuruş yaptı. Topu kaleci Ahmet kontrol etti.

NOKTAYI EREN KOYDU!

Galatasaray, 90+4'te Eren Derdiyok'un kafa golüyle öne geçti ve maç sona erdi. Sarı-Kırmızılılar, deyim yerindeyse son saniyede attığı golle maçı 1-0 kazandı.

İlk haftayı kayıpsız kapatan Cim Bom gelecek hafta Akhisar Belediyespor deplasmanına çıkacak. Igor Tudor komutasındaki Karabükspor ise 2. haftada sahasında Çaykur Rizespor'u misafir edecek.

*****
MAÇTAN NOTLAR

- Galatasaray sezonun ilk maçına cezası nedeniyle taraftarından mahrum çıktı. PFDK, Süper Kupa maçında yaşanan taraftar olayları nedeniyle, Galatasaray'a 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti.

- Sarı kırmızılıların yanı sıra Karabüksporlu bazı taraftarlar da bu maç için cezalı durumdaydı. Geçen yıl Göztepe ile oynanan maçta ceza alan taraftarlar da TT Arena'ya giremeyince deplasman tribünü toplamda sadece 57 bilet satıldı.

- Tribünlere pankart dahi asılmazken sadece Ultraslan Tribünü'ne "Hepimiz Türküz, Kürdüz, Sünniyiz, Aleviyiz... Hep Birlikte Türkiyeyiz" diye çok anlamlı bir pankart asıldı.

- Galatasaray'ın yeni kaleci Frans Hoek de karşılaşmayı izlemek için Türk Telekom Arena'ya geldi. Hollandalı kaleci antrenörü ile bu hafta sözleşme imzalanacak.

- Galatasaray'ın yeni transferlerinde Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok ilk onbirde yer bulurken, Serdar Aziz yedek kulübesindeydi. Sakatlığı süren Cavanda ise karşılaşmayı tribünde izledi.

*****
TAKIM KADROLARI

Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink komutasındaki Sarı-Kırmızılı takımda yeni transfer Luis Cavanda ve Alman yıldız Lukas Podolski sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almıyor.

Türk Telekom Arena'daki müsabakada kadrolar şu şekilde:

GALATASARAY

İLK 11: Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan, Carole, Tolga, Selçuk, Bruma, Sinan, Sneijder, Eren.

YEDEKLER: Cenk, Serdar, Hamit, Donk, Yasin, Berk İsmail, Sabri.
***
KARABÜKSPOR

İLK 11: Ahmet Şahin, Kerim, Dany, Kokalovic, Latovlevici, Ceyhun, Poko, Traore, Serdar, Tanase, Yatabare.

YEDEKLER: Adriano, İlhan, Rodic, Hakan, Barış, Skulason, Lazarevic.

Haberin Devamı
YORUM YAZ