MENÜ

Fenerbahçe'de durmak yok! Seriye devam...

6 maçtır kazanan ve müthiş bir form grafiği yakalayan Fenerbahçe, saat 19.00’da Çaykur Rize deplasmanına çıkıyor. Sarı-Lacivertliler 2007’den beri yenilmediği rakibini devirip, zirve iddiasını bir kez daha kanıtlamak istiyor.

Fenerbahçe'de durmak yok! Seriye devam...

Kadıköy’deki Galatasaray zaferiyle taraftarını havaya sokan Fenerbahçe, ligde bugün Çaykur Rizespor’a konuk oluyor. 2’si UEFA Avrupa Ligi maçı olmak üzere oynadığı son 6 mücadelenin hepsini kazanan Sarı-Lacivertliler, müthiş form grafiğini Rize’de de devam ettirmek amacında. Kanarya galibiyete uzanması halinde zirve yarışında ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlayacak. Bu sezon ligde çıktığı 5 deplasman maçının sadece 1’ini kaybeden, onda da lider Başakşehir’e yenilen Fenerbahçe, genel tabloya bakıldığında ise Süper Lig’de 8 haftadır yenilgi yüzü görmüyor.

8 maçtır yenilmiyor

Öte yandan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor’a ligde son 8 maçta da mağlup olmadı. En son yenilgisini 10 Şubat 2007’de deplasmanda 2-1’lik skorla yaşayan Sarı-Lacivertliler, sonraki 8 karşılaşmadan 5 galibiyet, 3 beraberlikle ayrıldı. Kısacası Dick Advocaat’ın ekibi bugün 3 puanı alıp, her iki seriyi de devam ettirmek istiyor.

Kral bugün ilk 11’de

Fizik durumu nedeniyle teknik direktör Dick Advocaat’ın dinlendirerek oynattığı Robin van Persie, Rize’de ilk 11’de maça başlayacak. Galatasaray derbisinde attığı iki golle Fenerbahçe’yi zafere taşıyan Hollandalı yıldız, Zorya mücadelesini kulübede tamamlamıştı. İdmanlardaki neşeli görüntüsüyle dikkat çeken ve Fenerbahçe’deki en iyi dönemini yaşayan Persie, ligde çıktığı son 3 maçta tam 5 gol attı. Daha önce İngiltere Premier Lig’de 2 kez gol kralı olan tecrübeli futbolcu, Süper Lig’de de bu unvanı almak istiyor.


(ÖZET) Çaykur Rizespor Fenerbahçe maç sonucu: 1-5


Advocaat: Rakibi ciddiye alın

Teknik direktör Dick Advocaat, zorlu deplasman öncesi futbolcularını uyardı. 6 maçlık serinin devam etmesi gerektiğine vurgu yapan Hollandalı çalıştırıcının, “En ufak bir konsantrasyon eksikliği bize pahalıya mal olur. Galatasaray ve Zorya galibiyetleri sizi rehavete itmesin. Her rakibi ciddiye almamız lazım. Avrupa Ligi liderliğinden sonra, Süper Lig’te de zirveyi zorlamamız gerekiyor. Bu maçı çok ciddiye alacağız. Oyun disiplininden kopmayarak, mücadelemizi sürdürüp, sahadan üç puanla ayrılacağız” dediği öğrenildi.

Lens derbiye saklandı

Hollanda Milli Takımı’nda sakatlanan yıldız oyuncu Jeremain Lens, Rize deplasmanında riske edilemeyecek. Adalesinde problem olan başarılı kanat oyuncusu, Beşiktaş maçına saklanıyor. Teknik direktör Dick Advocaat, sakatlığı nüksetmemesi için Lens’i dinlendiriyor. Takımla birlikte çalışmalara başlayan Lens, 1 haftalık süreçte tam olarak hazır hale gelecek.


Cor Pot, van Persie'nin sırrını açıkladı


Palabıyık ile kazanamıyor

Fenerbahçe, Ali Palabıyık yönetiminde ligde çıktığı son 3 maçı da kazanamadı. Sarı-Lacivertliler, en son Palabıyık’ın yönettiği maçta 8 Kasım 2015’te Kadıköy’de Konyaspor’u 1-0 mağlup etti. Kanarya, o maçın ardından oynanan 3 karşılaşmanın 2’sini kaybetti, 1 kez berabere kaldı.

Martin Skrtel’e kart uyarısı

Son haftalarda performansı giderek yükselen ve savunmada Kjaer ile çok iyi bir ikili olan Martin Skrtel, Rize maçına sınırda çıkıyor. Slovak futbolcu kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecek. Teknik heyet bu konuda tecrübeli futbolcuyu uyarırken, her zamankinden daha dikkatli olmasını istedi.


Simon Kjaer'e çılgın rakam! 70 milyon...










Haberin Devamı
YORUM YAZ