MENÜ

Dram, macera, zafer...

Dünyanın 1 numarası Novak Djokovic ile Arjantinli Juan Martin del Porto arasındaki maç, sadece sportif yönüyle değil perde arkasında yaşanan olaylar, duygusal anlarla gündem yarattı. Sırbistan adına favori olarak 2016 Rio’ya gelen Djokovic, olimpiyattan erken elendiği için gözyaşlarını tutamadı. Del Porto ise maç öncesi asansörde mahsur kalmasına rağmen zafere gitmenin mutluluğunu yaşadı.

Dram, macera, zafer...

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda teniste unutulmayanlar arasına girecek bir mücadele yaşandı. Dünyanın 1 numarası Novak Djokovic, ülkesi Sırbistan’a bu kez altın madalya kazandırma hedefiyle Rio’ya gelmişti. İlk turdaki rakibi ise, Arjantinli Juan Martin del Porto’ydu...

2009’daki ABD Açık zaferiyle ilk Grand Slam kazanan Arjantinli tenisçi olmayı başaran ve gelecek için ‘büyük yetenek’ olarak adlandırılan Del Porto’nun kariyeri sakatlıklarla boğuşmakla geçti. 2009’dan bu yana 3 kez ameliyat olan ve tenisi bırakmanın eşiğine gelen 27 yaşındaki tenisçi, geri dönüşünün sinyalini 2016 Wimbledon’da vermişti. İşte bu eşleşme, ilk tur için adeta final niteliğindeydi.

Hentbolcular kurtardı!

Kortta müthiş bir tenis mücadelesi vardı. Del Porto, ilk maçından birkaç saat önce, 40 dakika boyunca asansörde mahsur kalmıştı. Sonunda da Arjantinli hentbolcular tarafından kurtarılıp, karşılaşmaya çıkan Del Porto, buna rağmen 2012 Londra Olimpiyatı’nda üçüncülük maçında yendiği Djokovic’i bu kez de yenmeyi başardı. İnanılmaz bir hücum performansı ortaya koyan, müthiş servisler atan Arjantinli, Sırp raketin tüm manevralarında rağmen, 2 saat 27 dakika süren maçı 7-6’lık setlerle 2-0 kazandı.

Gözyaşlarını tutamadı

2008 Pekin’de ülkesine bronz madalya kazandıran ancak 2012 Londra’da yine Del Porto’ya yenilerek kürsü şansını yitiren Novak Djokovic, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda da hem de ilk turda elenmenin büyük üzüntüsünü yaşadı. Aslında dünyanın 1 numarası olarak geldiği Rio’da şampiyonluk hedefleyen Sırp raket, ülkesine madalya kazandıramamanın da büyük hüznü içindeydi.. Karşılaşma sonunda Del Porto’yu samimiyetle sarılarak kutlayan Djokovic gözyaşlarına ise hakim olamadı.

Asansörde mahsur kaldı

2009’dan bu yana sakatlıklar yüzünden kariyeri sürekli bölünen ve bu süreçte tam 3 kez ağır ameliyatlar geçiren Juan Martin del Porto da, birçok aksaklığının yaşandığı 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda nasibi alan sporcular arasında yer aldı. Arjantinli tenisçi, maç öncesi asansörde mahsur kaldı. 40 dakika boyunca kurtarılmayı bekleyen Del Porto’nun yardımına ülkenin hentbolcuları yetişti. Mahsur kaldığı yerden kurtarılan Del Porto ardından maça çıktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ