MENÜ

Çaykur Rizespor 1-3 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Rizespor'u deplasmanda 3-1'lik skorla geçti ve rövanş maçı öncesi avantaj sağladı.

Çaykur Rizespor 1-3 Galatasaray

Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Galatasaray, Rizespor'a konuk oldu. Ligden kopan ve Avrupa Kupaları'na gitmek için tek şans olarak Türkiye Kupası'nı gören Sarı Kırmızılılar'da hedef kupayı kazanmak.

Zorlu mücadelede gülen taraf Galatasaray oldu. Sarı Kırmızılar, her iki takımında 10 kişi kaldığı mücadeleden 3-1'lik skorla ayrıldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri, 15. dakikada Emre Çolak, 61. dakikada Yasin öztekin ve 90+5. dakikada Lukas Podolski kaydetti.

Çaykur Rizespor'un tek golü 76. dakikada Ahmet İlhan Özek'ten geldi. Bu gol sonucu değiştirmeye yetmeyince iki takımda bu skorla sahadan ayrıldı.


Galatasaray kupada farklı


Rizespor'un golü sayılmadı

Maçın 82. dakikasında Galatasaray savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topu kontrol eden Teddy Chevalier sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı. Robin Yalçın'ın indirdiği topa Deniz Kadah hareketlendi ve pasını Robin Yalçın'a gönderdi. Robin Yalçın bekletmeden topu ağlar ile buluşturdu ancak bu pozisyon Deniz Kadah'ın ofsaytta kaldığı gerekçesi ile gol değeri kazanmadı.

Rövanş mücadelesi 4 Mayıs Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da oynanacak.

Galatasaray nasıl tur atlar?

Ziraat Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde deplasmanda Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup eden Galatasaray, rövanş öncesinde önemli bir avantaj elde etti.

Sarı-Kırmızılı takım, evinde oynayacağı rövanş maçında her türlü galibiyet ve beraberlikler ile 1-0, 2-0 gibi mağlubiyetlerde de finale yükselebilecek.

Çaykur Rizespor'un 3-1 galip gelmesi halinde maç uzatmalara gidecek. Çaykur Rize'nin finale yükselmesi için 3-0,4-2, 5-3 gibi skorlara ihtiyacı olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ