MENÜ

Beşiktaş'ta tüm gözler Fenerbahçe derbisinde! Ernest Muci bu maçı bekliyor

Kupadaki Ankaragücü beraberliği sonrası ara vermeden Fenerbahçe hazırlıklarına başlayan Siyah-Beyazlılar, dev maçı kazanıp moral depolamak istiyor. Kadıköy’deki son 5 maçının 4’ünde kaybetmeyen Kartal, cumartesi günü de kazanıp serisini sürdürmeyi hedefliyor.

Beşiktaş'ta tüm gözler Fenerbahçe derbisinde! Ernest Muci bu maçı bekliyor

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Beşiktaş, 27 Nisan Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak mücadelede Fenerbahçe’nin konuğu olacak. Portekizli Teknik Direktör Fernando Santos ile yolları ayırdıktan sonra Yardımcı Antrenör Serdar Topraktepe idaresinde çıktığı ilk lig müsabakasında MKE Ankaragücü’nü 2-0 mağlup eden Siyah-Beyazlılar, ligdeki son karşılaşmasında deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kalan rakibi karşısına puan alabilmek için çıkacak. Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde son maçlarda beraberlikle göze çarpıyor. İki takım arasında ligde oynanan son 10 müsabakanın 5’inde taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı. Kalan 5 mücadelenin 3’ünden siyah-beyazlı ekip, 2’sinden ise Sarı-Lacivertliler galip ayrıldı. Söz konusu maçlarda Beşiktaş 19 gol atarken, Fenerbahçe de 17 golle rakibine karşılık verdi.

Haberin Devamı
Serdar Topraktepe: Kendi sahamızda turu geçeceğimize inanıyorum

SON MAÇTA 4-2 KAZANDI

Bu sezonun ilk yarısında Tüpraş Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı Sarı-Lacivertliler 3-1 kazanmıştı. Geçtiğimiz sezon Kadıköy’de oynanan maçta ise kazanan taraf 4-2’lik skorla Siyah-Beyazlı ekip oldu. Fenerbahçe’nin, Beşiktaş’ı konuk ettiği son 5 karşılaşmada ise ev sahibi takımın 1 galibiyeti bulunuyor. Bu süreçte 2 maçı da Siyah-Beyazlı ekip kazanırken, 2 mücadele beraberlikle sona erdi. Kartal rakip fileleri 12 kez sarsarken, Kanarya da 11 defa gol sevinci yaşadı.

Beşiktaşta tüm gözler Fenerbahçe derbisinde Ernest Muci bu maçı bekliyor

KUPA İÇİN MORAL...

Türkiye Kupası’ndaki Ankaragücü beraberliği sonrasında dün ara vermeden cumartesi günkü Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başlayan Kara Kartal, derbiden zaferle ayrılıp ligdeki çıkışını sürdürmek istiyor. Fenerbahçe deplasmanında son dönemde elde ettikleri üstünlüğü sürdürmek isteyen Siyah-Beyazlılar, derbiyi kazanıp bu mücadelenin de moraliyle Ankaragücü karşısında final biletini almayı amaçlıyor.

Haberin Devamı

MUCİ, FENER’İ BEKLİYOR

Kara Kartal’ın Arnavut yıldızı Ernest Muci, Ankaragücü’yle ligde oynanan maçta klas bir gol atmış ancak aynı rakibe karşı bu kez kupada suskun kalmıştı. Başarılı oyuncu, cumartesi günü ilk 11’de çıkacağı derbide Fenerbahçe karşısında gollerine devam etmeyi amaçlıyor. Muci, özellikle uzaktan yapacağı vuruşlarla Fenerbahçe ağlarını havalandırmayı amaçlıyor. Deneyimli oyuncu, dev mücadelede teknik direktör Serdar Topraktepe’nin en önemli kozlarından biri olacak.

Beşiktaşta tüm gözler Fenerbahçe derbisinde Ernest Muci bu maçı bekliyor

DERBİDE SİL BAŞTAN BEŞİKTAŞ

Süper Lig’de cumartesi günü Fenerbahçe’ye konuk olacak Beşiktaş’ta, birçok isim 11’e dönüş yapacak. Stoper hattında Joe Worrall’ın yerine sakatlığını atlatan ve idman eksiğini kapatan Omar Colley, maça 11’de başlayacak. Aynı şekilde eksiğini kapatan Artur Masuaku da 11’e dönüyor. Önceki günkü Ankaragücü karşılaşmasına yedek kulübesinden başlayıp sonrasında oyuna dahil olan deneyimli sol bek, Fenerbahçe karşısında ilk 11’de görev alacak. Orta sahada, sakatlığını atlatan Salih Uçan’ın Fenerbahçe karşısında sahaya çıkması bekleniyor.

SAĞ BEKE NECİP...

Kadrodaki en önemli değişim ise hücum hattında olacak. Ankaragücü karşılaşmasında riske edilmeyen Semih Kılıçsoy, derbide formasına kavuşacak. Öte yandan kanatlarda da değişim kapıda... Milot Rashica ve Rachid Ghezzal’ın yerine Cenk Tosun ile Jackson Muleka’nın görev alması gündemde. Öte yandan sağ bek hattında Svensson’un kart cezalısı, Onur Bulut’un da sakatlığının bulunması sebebiyle bu bölgedeki eksik için en büyük aday Necip Uysal...

Haberin Devamı

JACKSON MULEKA ÇIKIŞA GEÇTİ

Beşiktaş’ın Ankaragücü ile oynadığı kupa maçında dikkat çeken isimlerden biri Jackson Muleka oldu. Özellikle Şenol Güneş döneminde kulübeye hapsolan Muleka, bu sezon üçüncü bölgede en fazla şans bulan oyunculardan biri oldu. Ankaragücü maçında ise mücadeleye forvette başlayan Cenk Tosun girdikten sonra sol kanada geçen Muleka fiziksel durumuyla da dikkat çekti. Güçlü ve hızlı yapısıyla rakibe tehlike yaratan Muleka’nın son dönemde bireysel anlamda çok fazla çalışma yaptığı öğrenildi. Fazla kilolarından kurtulan 24 yaşındaki futbolcu bir süredir bireysel antrenör eşliğinde çalışma yapıyor. Ankaragücü maçının son bölümünde sakatlanan Muleka’nın durumu bugün netleşecek.

Haberin Devamı

Beşiktaşta tüm gözler Fenerbahçe derbisinde Ernest Muci bu maçı bekliyor

 

YORUM YAZ