MENÜ

Beşiktaş'ın istediği Yaroslav Rakitsky kimdir?

Beşiktaş Yaroslav Rakitsky transferini devre arasında bitirmek istiyor. Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımda forma giyen Yaroslav Rakitsky kaç yaşında, boyu kaç, hangi bölgede oynuyor ve kimdir? Dilerseniz Rakitsky'i daha yakından tanıyalım...

Beşiktaş'ın istediği Yaroslav Rakitsky kimdir?

Şampiyonluğa ulaştığı geçen sezonun başından bu yana savunmada sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ın bu bölgeye arayışları devam ediyor. Siyah-beyazlı takım gözünü Shakhtar Donesk forması giyen Yaroslav Rakitsky'e çevirdi. Kara-kartal transferi devre arasında başlayacak transfer döneminde noktalamak istiyor.

Yaroslav Rakitsky kimdir?

3 Ağustos 1989 yılında Pershotravnevsk'ta dünyaya gelen Yaroslav Volodymyrovych Rakitskiy 2007 senesinden bu yana Shakhtar Donesk forması giyiyor. Ukrayna temsilcisinin alt yapısında yetişen Rakitsky 2009 yılında A Takım'a yükseldi.

Beşiktaşın istediği Yaroslav Rakitsky kimdir



2009-2010 yılında ilk kez Lucescu'nun keşfettiği ve forma şansı verdiği 27 yaşındaki futbolcu o günden bu yana Shakhtar Donesk forması giyiyor. 8 sezondur aralıksız forma şansı bulan 1.80 boyundaki Yaroslav Rakitsky stoper ve sol bek bölgelerinde oynayabiliyor. Piyasa değeri 10 milyon euro'nun üzerindeki futbolcu Shakhtar formasıyla bugüne kadar çıktığı 260 maçta 12 kez fileleri havalandırdı.

Rakitsky'nin milli takım kariyeri

Ukrayna U21 takımında 17 kez forma şansı bulan tecrübeli savunma oyuncusu A Milli takımla 44 maça çıktı ve 4 gol atmayı başardı.

Bu sezonki performansı

Shakhtar formasıyla Ukrayna ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Yaroslav Rakitsky ligde 9, Avrupa Ligi'nde ise 5 maça çıktı. Ukraynalı futbolcu Torku Konyaspor ile oynadıkları ve 1-0 kazandıkları maçta 90 dakika sahada kalmıştı.







Haberin Devamı
YORUM YAZ