MENÜ

Atiker Konyaspor 1-1 Gençlerbirliği

Shakhtar’a karşı 120 km. koşan Konya, Gençler’e tosladı. Başkent ekibi, 17’de öne geçti, rakibine adım attırmadı. 88’de Uğur kendi kalesini vurdu. Son anlarda kalpler durdu. Konya iki tane yüzde yüz harcadı.

Atiker Konyaspor 1-1 Gençlerbirliği

Gençlerbirliği, Konya deplasmanında nasıl oynaması gerektiğine çok iyi çalışmış.

Takım savunmasına en çok değer veren ve bunu sahaya en iyi yansıtan teknik direktör kuşkusuz Aykut Kocaman’dır bu ligde. Bloklar arası mesafeyi her bölgede koruyarak sahaya yayılan Yeşil-Beyazlılar, bu sistemle geldi buralara. Ama dün bir sorun vardı, çünkü karşısındaki İbrahim Üzülmez de aynı kafadaydı! Vedat Muriç’i bu yüzden ilk 11 oynattı. Amaç oyunu kuran Ali Çamdalı’nı durdurmaktı. Başardı da. Tecrübeli orta saha maç bittiğinde 66 kez topla buluşabildi. Konya’nın topları genelde tek yönlü Volkan’a gitti. Onun topla buluşması 89. Yani Konya topa sahip gibi göründü. Ama sahada en çok top tutan oyuncuları stoperleri ve Volkan’dı. Ahmet Oğuz ve Uğur da Meha ile Ömer Ali’yi yıldırınca iş kondisyona kaldı. 17’de Selçuk’un efsane pasına Serdar’ın koşusu, lig kalitesinin üzerinde kontrolü ve bitirişi Gençler’e ne kadar şık durduysa, Konya gibi ‘savunmacı’ bir takıma o kadar yakışmadı.

Üzülmez gerçeği!

İkinci yarıda Bajic ve Milosevic hamleleri vites yükseltmek için doğru. Ama Gençler’in disiplini 85’e kadar izin vermedi ev sahibine. Vedat’la İrfan Can’ın nefes olarak tükenişleri ve mecburi kenara gelişleri, üstüne bir de Serdar’ın sakatlığı bir anda balansı bozunca Uğur ters bir vuruşla 88’de kendi ağlarını gördü. Aynı dakikada Bajic, 89’da Halil İbrahim yüzde yüzleri harcadı. Evet Konya kazanabilirdi bu maçı, hatta kaybetti diye Cavcav hocayı bile gönderebilirdi. Ancak taktik disiplini n üst seviyede olan Konya karşısında galibiyeti baştan sona hak ederek oynayan İbrahim Üzülmez’in iyi hoca olma yolunda büyük aşama kaydettiği su götürmez bir gerçek artık.

KIRILMA ANI: DAKiKA 88-89

Gençlerbirliği galibiyete yakındı ama 88 ve 89’da Konya’nın kaçırdığı iki pozisyon maçın dönüm noktalarıydı.

MAÇIN ADAMI: MEHA

2. dakika Meha’nın enfes frikiğinde, 88’de Bajic’in karşı karşıya plasesinde kalesinde devleşti, yenilgiyi önledi.

Ömer Necati Albayrak


Konya'nın direnişi Shakhtar'ı şok etti



Johannes Hopf: Konya'ya teslim olmaya gitmiyoruz

Haberin Devamı
YORUM YAZ