Bengisu Avcı'dan tarihi başarı!

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Okyanus Yedilisi etaplarından Molakai’yi yüzerek geçti ve bunu başaran ilk Türk kadın oldu.

Bengisu Avcı'dan tarihi başarı!

Okyanus Yedilisi’ni tamamlama yolunda kulaç atan Bengisu Avcı, geride kalan mayıs ayında denizanası teması nedeniyle bitime iki saat kala yarıda bıraktığı Molakai etabını, bu kez başarıyla geçti. ABD’nin Havai Adası’ndaki Molokai Kanalı’nı 12 saat 10 dakikada yüzerek geçip bunu başaran ilk Türk sporcu olan Bengisu Avcı ayrıca kadınlarda parkurun Avrupa’nın en hızlı derecesinin de sahibi oldu. Milli sporcumuz kadınlar klasmanındaki dünya rekorunun sadece 3 dakika gerisinde kaldı. Bu parkurdaki en hızlı kadın derecesi 12 saat 7 dakika ile Avustralyalı Penny Palfrey’ye ait.

Haberin Devamı

Okyanus Yedilisi için 2 etap kaldı!

Okyanus Yedilisi (Ocean 7) olarak adlandırılan dünyanın en zorlu 7 açık deniz yüzüşü projesini tamamlamak için 5’inci etabı da bitiren ilk Türk kadını olan Bengisu Avcı, daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık’ı aşmayı başarmıştı. 28 yaşındaki ultra maraton milli yüzücümüz, Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru’yu da (Japonya) geçtiği takdirde Okyanus Yedilisi’ni tamamlayan ilk Türk sporcu ünvanını alacak. Son iki kanalın geçiş denemesi zamanları ise henüz kesinlik kazanmadı.

YORUM YAZ