Avrupa şampiyonu Emre Sakçı: İçim içime sığmadı

Türk Yüzme Tarihi’nde uzun kulvarda ilk altın madalyayı ülkemize kazandıran Emre Sakçı, Sırbistan’daki Avrupa Su Sporları Şampiyonası’nda İstiklal Marşı’nı okutmanın gururunu yaşıyor. 50m kurbağalamada 1.’lik kürsüsüne çıkan milli yüzücü o anları şöyle anlattı: “İstiklal Marşı okunurken içim içime sığmadı adeta atlayıp bir daha yüzesim geldi”

Avrupa şampiyonu Emre Sakçı: İçim içime sığmadı

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Su Sporları Şampiyonası yüzmede branşında Türkiye tarihi bir an yaşandı... 50m kurbağalama disiplinin iddialı ismi Emre Sakçı, daha önce yaptığı gibi yine ilkleri başardı... Eleme ve yarı finalde iyi bir performans ortaya koyan ve kürsünün sinyalini veren 27 yaşındaki yüzücü, finalde de bekleneni yaptı. 50 metre kurbağalama finalinde yarışı baştan sona 1. sırada götüren Fenerbahçe’nin sporcusu Emre Sakçı, 0.01’lik farkla (26.92) Avrupa şampiyonu oldu. Milli yüzücü bu başarısıyla aynı zamanda uzun kulvardaki ilk altın madalyayı getiren yüzücü oldu. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Emre Sakçı özellikle de 1.’lik kürsüsünde İstiklal Marşı’nı okurken yaşadığı duyguları şöyle ifade etti...

Haberin Devamı

'BUNUN TARİFİ BAMBAŞKA, İNANILMAZ'

Türk yüzme tarihinde bir ilki başaran Emre Sakçı şunları söyledi: “Benim için bu madalya ayrı bir onur oldu. Daha önce Avrupa’da madalyalar almıştım ikincilik, üçüncülük tabii ama Avrupa Şampiyonası’nda birincilik tarihimizde ilk defa oldu. Destek olan, olmayan herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bizler bundan önce başarılar yaşadık ama bunun yeri gerçekten ayrıydı. Çünkü belli bir süre sonra gelen yeri özel bir başarıydı. Türk bayrağı da göndere çektirdik, İstiklal Marşımızı okuttuk. Bunun tarifi bambaşka inanılmaz. İstiklal Marşı okunurken içim içime sığmadı adeta atlayıp bir daha yüzesim geldi. Umarım gençler bayrağımızı çok daha ileriye taşıyacaklardır”.

Haberin Devamı

Avrupa şampiyonu Emre Sakçı: İçim içime sığmadı

'HER ŞEYE RAĞMEN BİRİNCİLİĞİ ALDIK'

En büyük destekçisi antrenörü Türker Oktay da “Hedef yarışlarımızdan biriydi, az önce Emre’nin de belirttiği gibi. Normalde çok daha iyi bir derece çıkartacağımız bir yarıştı ama hemen arkasından da Emre’nin 50 metre serbest yarışı vardı, yarı finale kalmıştık o da hedef yarışlarımızdan biriydi dolayısıyla Emre kendisini biraz oraya da sakladı aslında. Ama ona rağmen birinciliği aldı. Yağmur yağdı, atmosfer değişikti. Biz açık havuz ortamı çok sıcak diye çekinirken birden yağmur başladı, sonrasında da bir süre yarışlar ertelendi. Dolayısıyla buna rağmen iyi bir dereceyle birinci olmak, bayrağımızı göndere çektirmek gurur vericiydi” ifadelerini kullandı.

 

Avrupa şampiyonu Emre Sakçı: İçim içime sığmadı

YORUM YAZ