MENÜ

Yıldırım Demirören: Havuzdan çıkmak kolay değil

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Lig Tv canlı yayınında Şansal Büyüka'ya gündemi değerlendirdi. Şimdiki görevinden, Fenerbahçe'nin yayın havuzundan çıkma restine kadar merak edilen birçok konuya açıklık getiren Demirören'in açıklamalarından ön plana çıkan ifadeler şu şekilde:

Yıldırım Demirören: Havuzdan çıkmak kolay değil

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, federasyonun Riva'daki tesislerinde Süper Lig'in yayıncısı LigTV'nin canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Demirören, deneyimli gazeteci Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

‘Başkanlar taraftara oynamamalı’

TFF başkanlığı hakkında konuşan Yıldırım Demirören, “Her hakem hatası olduğunda “Federasyon istifa” denmesi doğru değil. Hakem hatası futbolun doğasında var. Başkanlar taraftara oynamamalı” dedi.

'Yönetici açıklamaları suç'


Kulüp yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar sebebiyle suç işlediklerini söyleyen Yıldırım Demirören, “Taraftar kavgaları bitti fakat şimdi de yöneticiler demeç savaşları başladı. Yapılan demeçlerin büyük bir kısmı 6222’ye göre suç teşkil ediyor. Savcıları bu yüzden göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

'Yabancı kuralını kulüpler istedi'

Yeni yabancı sınırı ile ilgili de konuşan Demirören, “Biz yabancı sınırı gelirken kulüplerle konuştuk. Bunu onlar istedi. Kulüpler Türk oyunculara inanılmaz paralar vermeye başladı. Bu kural SOS veriyordu. Şimdi de kriterler koyduk” dedi.

'Boşluklar Passolig'den değil'

Passolig sebebiyle statların boş olduğu görüşüne katılmayan Demirören, “Fenerbahçe-Trabzonspor maçı kalabalıktı. Toplamda 800 bin Passolig var. Daha önceden bedava bilet dağıtılıyordu, şimdi dağıtılamıyor. Bu uygulama hepsinin önüne geçti. Passolig sistemi göründüğü kadar zor ya da karmaşık değil. Seyirci azalmasının sebebi Passolig değil” ifadelerini kullandı.

'Maçlar ayrı bir kanalda yayınlanamaz'

Fenerbahçe’nin yayın havuzundan ayrılma konusu ile ilgili de konuşan başkan, “Havuzdan ayrılmak o kadar kolay bir durum değil. Daha önceden bunlar yapılmak istendi, olmadı. Kulüpler zor duruma düştüler... Havuzdan ayrılan kulüplerin maçları hiçbir kanalda yayınlanamaz” dedi.

'Her takıma eşit mesafedeyim'

Göreve geldiği günden itibaren tarafsız bir tavır sergilediğini belirten Demirören, “Bir kere Beşiktaşlıyım. Ancak konumum dolayısıyla herkese eşit mesafedeyim. Benim eşim Oflu. Çocuklarımda Karadeniz kanı var. Benim Trabzon ile niye bir problemim olsun? Ben İnegöllüyüm. Benim Bursa’yla neden bir problemim olsun?” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ