Zorlanmadan kazandı

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışında Galatasaray, zorlu Alanya virajından kayıpsız dönmek hedefiyle sahaya çıktı. Ersun Yanal gibi tecrübeli bir teknik adamın yönettiği Akdeniz ekibinin evinde dalgalı bir performans çizdiği herkesin malumu. Okan Buruk, 6-0’lık Kayseri galibiyetinin 11’ini doğal olarak bozmamıştı.

Haberin Devamı

İlk yarıda topa sahip olan oyuna hakim bir Galatasaray izledik. Biri duran toptan biri de Mertens-İcardi işbirliği ile gelen iki gol bir Galatasaray klasiğiydi diyebiliriz. Alanyaspor ilk yedikleri golün ardından bir penaltı golü ile cevap verirken ev sahibi ekibin rakibinin sağ kanadını iyi kullandığını da gördük. Özellikle Boey’in penaltıya sebebiyet verdiği pozisyon oldukça acemiceydi. İlk yarıda orta alanda Torreira, Galatasaray’ın merkez orta sahası olarak çok başarılıydı. Genel anlamda oyunun ilk yarıda lazım olan golleri atarken fazla zorlanmadığını gördük.

Başladığı gibi...

Maçta ikinci yarı golle başladı. Dün Alanya’da etkisiz gibi gözüken Mertens, İcardi asistinden sonra şık bir vuruşla skoru takımı lehine 3-1’e taşırken yıldız futbolcu olmak bu olsa gerek dedirtti. Oyun ritmini yakalayan Galatasaray, Kerem”şz nefis başlangıç pası, Adekugbe’nin yerden ortası ve Rasicha’nın dokunuşuyla 4-1’i yakaladı. Zaten bu dakikadan sonra da bastıran farkı artırmayı çalışan konuk ekipte Okan Buruk hamleleriyle 3 puanı garantiye aldı.

Haberin Devamı

Özetle Konya deplasmanında alınan şok yenilgiden ders almış Sarı-Kırmızılı ekip, Alanya’da zorlanmadan oyun disiplininden kopmadan başladığı gibi bitirdi 90 dakikayı..

YORUM YAZ