Şampiyon İspanya

Abone Ol Google News

La Liga’nın iki yıldızı Lamine Yamal ve Jude Belingam, dün gece milli düzeyde bir El Clasico’ya çıktı. Bellingham, finale gelirken iyi marke edildi daha etkili olması bekleniyordu. Yamal ise kupanın en genç oyuncusu ve enstantane golcüsü olarak tarihe geçti. Finale gelirken son dakika golleriyle dikkati çeken İngiltere karşısında kupanın favorisi İspanya’ydı. Bu tür maçlar sonucu anlar tayin eder, o nedenle genel performanstan çok günlük performans geçerlidir… 1966’dan beri kupaya hasret İngilizler… Başlangıç olarak oyunu elinde tutan taraf İspanya’ydı.

Haberin Devamı

Son topları kullanamadılar

Gerçekten koordinasyonu çok iyi olan bir sistem takımı İspanyollar ve sahada kendilerinden çok eminler. Her takım gibi İspanya’da Bellingam’a top geldiğinde ikili üçlü sıkıştırmalarla müthiş bir baskı uyguladı. Özellikle orta alanda bölgesinde dünyanın şu anda en iyisi Rodri gibi bir isme sahip İspanya, Olmo gibi ofansif gücü yüksek oyuncularla her rakibe fark yaratıyor. İlk 30 dakika nerdeyse pozisyonsuz geçti ve bunun başlıca sebebi, takım savunmalarının hatasız oynamasıydı. İlk yarım saatteki istatistiklerde topla oynama 70’e 30 İspanya’yı gösterse de, gol beklentisinin düşüklüğü anlamlıydı. Aslında ilk yarının özeti iki takımda son top kullanma da iyi değildi ve sonuç olarak da gol atamadan soyunma odasına gittiler.

Haberin Devamı

Olmo’dan kritik kurtarış

İkinci yarıya sakatlanan Rodri’siz çıkan İspanya endişelenirken, Yamal’ın pasında Nico Willams ile gelen erken gol, Boğalar’ı coşturdu. Hemen ardından Olmo ile 2-0’ı yakalamaları an meselesiydi ve şutu yandan dışarı gitti. Golle birlikte hem oyunu hem de psikolojik üstünlüğü alan İspanya karşısında İngiltere dengeyi bulamadı. Southgate, 60’ta yine etkisiz gününde olan Harry Kane’yi oyundan alıp, Watkins’i, 70’te de Cole Palmer’ı oyuna soktu. Hollanda maçında olduğu gibi bu hamle tuttu ve bu kez golü Palmer attı. Pickford da kritik kurtarışlar yaptı. Ancak İspanya, çok iyi sahasından çıkıp soldan Cucurella’nın pasında Mikel Oyarzabal’ın golüyle tekrar ne geçti. Olmo’nun 90’da çizgiden kafayla çıkardığı topla İspanya, 2012’den sonra 4. kez Avrupa’nın en büyüğü oldu.

YORUM YAZ