Okan Buruk Mourinho’yu mat etti

Abone Ol Google News

Kadıköy’de Fenerbahçe’nin sahaya çıkan 11’i tartışılmazdı ama Okan Buruk’un 11’i soru işaretleriyle doluydu. Özellikle Yunus ve Mertens böyle zorlu bir deplasmanda rakibin güçlü orta sahası karşısında etkili oyun oynayabilir miydi? İlk yarıda Okan Buruk’un planı iyi işledi ve Fenerbahçe’ye karşı geriye yaslanmadan etkili hücumlar yapan, 2 gol atıp net üstünlüğü yakalayan bir Galatasaray vardı. Fenerbahçe’de ise ilk gözlemim şu; futbolcuların kazanmaktan önce ya kaybedersek baskısı hissediliyordu. Sadece Maximin’in tarafından akınlarla etkili olan SarıLacivertliler rakip savunmaya zor anlar yaşattı ama Muslera hatasız oynadı. Mourinho’nun Galatasaray karşısında tek tip hücum anlayışı yetersizdi, devamlı ceza alanına kavisli ortalar sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

Sara fişi çekti

İkinci yarı gol bekleyen Fenerbahçeliler, Sara’nın golü sonrası şok oldu. Yüksek bonservisi nedeniyle gündemden düşmeyen Sara, klas bir vuruşla hem fişi çekti hem de bir anlamda eleştirilere sahada cevap verdi. Öte yandan bir başka eleştirilen isim Yunus Akgün de hocasını başarılı performansıyla mahcup etmedi. Adeta ‘Kerem’in boşluğunu ben doldururum’ dedi Yunus. ‘Fenerbahçe de eksik olan neydi?’ derseniz...

Haberin Devamı

Yine söylüyorum; kaybetme korkusu ve baskı, telaş oyunuyla birleşince gerçek futbollarını sahaya yansıtamadılar. Özellikle en üstün oldukları bölge olan orta alanda üstünlük koyamayınca kuvvet dengesi Galatasaray’a geçti. Gecenin özeti; Mourinho rakip analizinde kötü bir sınav verirken, geçen sezon İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’sini mumla arattı. Şampiyonlar Ligi’ne veda ederken çok eleştirdiğimiz Okan Buruk ise Kadıköy’de oyunla da skorla da sınıfı geçti ve 6’da 6 yaparak kayıpsız yoluna devam etti.

YORUM YAZ