MENÜ

Aslan nefes aldı

Abone Ol Google News

Van anhold, Kazım Can, Angelinho ve D. Köhn koskoca Galatasaray bir Sol bek bulamaz mı gerçekten inanılır gibi değil. Dün gece de en yumuşak karnıydı herkesin görüp de transfer komitesinin bir göremediği bu zafiyet. Deyim yerindeyse bu bölge koridor olurken Okan hoca nasıl izledi anlayamadım sanırım nasıl olsa Muslera var dedi herhalde!

Haberin Devamı

Sıcağın etkisi mi öyle bir ilk yarı izledik ki tempo bir çıktı bir indi. Hikmet Karaman rakibinin oyun kurmasına izin verirken kapılan toplar üzerine planını yapmış ve özellikle savunma zaafı yüksek olan Köhn’ün bölgesini tercih etmiş. Gerçektende tecrübeli hoca bu bölgeden Galatasaray kalesini önemli ataklarla zorladı. Şöyle bir baktığınızda Ziyech, Icardi, Barış Alper’in düşük performansları ilk yarıdaki gol kısırlığının sebebiydi. Sadece Mertens’in çalışkanlığı oyun zekası ve isteği bir yere kadar dedirtti. Adana Demirspor savunmada açıklar verse de hücuma çok adamla çıkarak Galatasaray defansına zor anlar yaşattı ancak her zamanki gibi Muslera faktörü gole izin vermedi. Bir anlamda özellikle son haftalarda iyi oyun olmasa da kalitesiyle skoru bulan Galatasaray bu yarıda o kalitenin devreye girememesi Okan Buruk’un hesaplarını bozdu diyebilirim.

Haberin Devamı

Koruma ve bozma...

İkinci yarı Alanyaspor maçını anımsatan başlangıçtı Galatasaray adına. Nitekim iyi oyun beklenirken kaliteli solaklar sahne aldı önce Ziyech sonra Kerem Demirbay skoru 2-0 yaptı ve takımlarına nefes aldıran isimler oldular… Rahatlayan konuk ekip biraz daha topu kendinde tutarak rakibin tempo yapmasını önlemeyi amaçladı. Son bölümde iki teknik adamın da oyuncu hamleleri vardı skoru koruma ve bozma adına. Son zamanlarda galibiyetlerin de oyun olarak eleştirdiğimiz lider dün yine kazanan taraftı ve bu galibiyetle 15. kere üst üste aldığı 3 puanla bir rekora da imza attı.

YORUM YAZ