Örmeden olmaz

Abone Ol Google News

Sahadaki Galatasaraylı futbolcular, kendi taraftarlarından daha rahat olduğu için sezona ikide ikiyle başladılar. Son iki yılda Galatasaray’ın iç saha ile deplasmandaki oyun standardının çok sapmaması Okan Buruk’un en büyük başarısıydı. Konyaspor deplasmanında Kerem Demirbay’ı kenarda tutup Sara’yla oynamayı tercih eden Okan Buruk, Konya’da oyunu pasla örerek kuracağını hayal etse de beklentinin tam tersi oldu.

Haberin Devamı

Ali Çamdalı, 3-4-3’te Ndao’yu sağ, Yusuf Erdoğan’ı sol kenarda beklerin üzerinde baskı unsuru yapıp Galatasaray’ı sahada iki bölüme ayırmayı başardı. Dubouis içeri devrilmekten çekindi, Sara sol içe devrilip servise gelemedi, Kerem Aktürkoğlu’nu topu taşımak çok zorlaştı. Galatasaray kendi standardının dışına çıkıp pasla örerek gitmek yerine uzun toplarla Barış Alper’i, Icardi’yi oyunun içine çekmeyi denedi. Konyaspor arkada üçlü bekleyerek Icardi’ye her pozisyonda temas etmeyi başarırken Mertens, Kerem ve Barış’a iç koridorlarda az alan bıraktılar. Bunu çözmek için Okan Buruk’tan önce Icardi’nin refleks göstermesi aslında Arjantinlinin oyun aklının ne seviyede olduğunun bir kez daha ispatı gibiydi. Çünkü Icardi, stoper temasını azaltmak için oyun metrajını uzatıp, daha derinde oynamak zorunda olduğunun çok farkında. Markajdan kurtulup Kerem Aktüroğlu’na yaptığı asist harikaydı. Ama Galatasaray bu kadar uzun top takımı olmadığını ilk yarıda acı şekilde tecrübe etti.

Haberin Devamı

Büyük yatırım yaptı

Okan Buruk’un ilk hamleyi Sara üzerinden yapması kaçınılmazdı doğrusu. Sara’nın sol kenar servislerinden uzak kalışı Dubouis ile Kerem’in iletişimini kopardı. Galatasaray, Sara’ya büyük bir yatırım yaptı. Okan Buruk’un Sara’yı takım planına uydurması biraz zaman alacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ