Liva sayesinde

Abone Ol Google News

Mourinho’nun rotasyonu maçın ilk yarısında skor avantajını yakalamış olmasına rağmen Fenerbahçe’ye acı çektirdi. Hocasını değiştiren, kadrosunda kayıplar yaşayan ve Belçika Ligi’nde şu anda 12. sırada yer alan US Gilloise’in forvetlerine karşı Livakoviç’in kurtarışları ilk yarıda Fenerbahçe’yi tabelada önde gösteren en önemli detaydı.

Haberin Devamı

Mourinho, Çağlar’ın golüne rağmen ilk yarım saatteki futboldan çok memnun görünmüyordu. Mert Müldür, çok iyi niyetli, ekstra işler yapmak istiyor ama Fenerbahçe’nin sağ kenarının hem hücum hem savunma performansı hayli aşağılarda. Fenerbahçe geriden çıkamadıkça Amrabat, stoperlerin arasına geldi, savunmayı rahatlattı topları doğru kullandı, doğru pozisyonlar aldı. Dün gece Amrabat ‘6 numara nasıl oynamalı’ dersi verdi. Fenerbahçe savunması oyunu doğru başlatamayınca İrfancan Mert Müldür’un topla çıkışlarını sağlamak için sağ koridorun derinlerine kadar indi. Bir nevi takımın ikinci sağ beki gibiydi. Sol kenarda Cengiz Ünder’in formsuzluğu o kadar göze battı ki, Oosterwolde’nin atletizmi bile o bölgeyi dengelemek için yetmedi. Hollandalı sol bek uzun süre topu çıkarırken zorlandı, Cengiz ise nadiren sahip olduğu topları çabuk kaybetti. Buna rağmen Mourinho oyuna ilk müdahaleyi yaparken İrfancan ile Mert Müldür’ü çıkardı, Tadiç ile Osayi’yi aldı. Hocanın Cengiz Ünder’den memnun olması şaşırtıcıydı.

Haberin Devamı

38 olmasına rağmen!

İlk yarı bittiğinde En Nesry, sadece 10 kez topla buluşarak sahada mücadele eden 22 futbolcu içinde en düşük sayıya sahipti. İkincisi ise Cengiz Ünder’di (17). En Nesry ikinci yarıda biraz kıpırdandıysa bunda yan ortaların rolü büyüktü. En Nesry’nin futbolda en iyi olduğu departman şüphesiz yüksek toplara vurmak. En Nesry’ye sırtı dönükken pas atmak doğrudan top kaybı hanesine yazılıyor. Dzeko, 38 yaşına rağmen En Nesry’den daha iyi atletik performansa sahip, santrforluğu ise kıyas kabul etmez. Rakibin eksilmesinin ardından Dzeko’nun girmesiyle Fenerbahçe bildiği oyunu oynamanın konforunu yaşadı.

YORUM YAZ