İştahı korursa!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe’nin Manchester United karşısında ilk yarı oynadığı futbol bu sezonun en iyilerinden biriydi. Kadıköy’de rakibine karşı baskı kurdu, United’ın oyun kurulumunu büyük oranda engelledi, topa sahip oldu. Oyuna iyi başlamışken United’ın Eriksen ile çektiği ilk şutun gol olması moral bozucuydu doğrusu. Fakat Fenerbahçe öz güvenini ilk yarının sonuna kadar hiç kaybetmedi, En Nesyri’yi ceza sahasında topla buluşturdu. Mourinho’nun futbolcuları ilk 45 dakikada erken bir gol yemiş olmalarına rağmen sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı.

Haberin Devamı

Yine topu bıraktı

İkinci yarının başlama düdüğüyle birlikte Fenerbahçe’nin baskısı fazlasıyla işe yarıyordu. Maximin’in United savunmasının arkasına indirdiği nefis topu En Nesyri ağlara gönderdiğinde 49 dakikalık emeğin karşılığı alınmıştı. Ne var ki, bu gol Fenerbahçe’nin nabzını yükseltmek yerine normale döndürdü. Mourinho’nun takımı yine ilginç şekilde topu rakibine bıraktı, savunmayı daha derine çekti ve gereksiz bir baskıya maruz kaldı. Fenerbahçe her şeye rağmen oyunun inisiyatifini bırakmamıştı. Ta ki Osayi’nin penaltı pozisyonuna kadar. 56. dakikadaki bu pozisyonun ardından Mourinho kırmızı kartla atıldı, Osayi rakibi Garnacho’yu düşürdü sarı gördü ve 62’de Mourinho Osayi’nin yerine Becao’yu alıp Djiku’yu sağ beke çekti. Bu olaylar silsilesi Fenerbahçe’yi düşürdü.

Haberin Devamı

Kayıp sayılmaz

Fenerbahçe için United’a karşı Kadıköy’de alınan beraberlik büyük bir kayıp sayılmaz. Mourinho, ilk yarıdaki enerjiyi ve futbolcularının oyun iştahını nasıl uzatacağına kafa yormalı. Samsun maçı ve akabinde United’a karşı beklerden birini çıkarıp stoper sokmak ve Djiku’yu beke çekmek takımın ritmini negatif etkiliyor.

YORUM YAZ