İdeale çok yakın

Abone Ol Google News

Görünüşe göre van Bronckhost rotasyonu daha çok sol kenar üzerinde işletecek. Lugano karşısında kazanan kadrodan Semih’i çıkarıp Muçi’yi kullanan hoca, sol stoperde de yeni transferi Uduokhai’yi sahaya sürdü. Muçi yetenekli oyuncu buna kimsenin itirazı olmaz sanırım ama Semih’in, Masuaku’ya verdiği savunma katkısını verdiği söylenemez. Sadece Muçi değil, ilk Lugano maçında Rafa Silva’nın sol forvetliğinde de en büyük sıkıntıyı yaşayan Masuaku’ydu. Demem o ki; Van Bronckhost Masuaku’ya soracak olursa, önünde Semih’in oynaması ilk tercihi olacaktır. Muçi’nin yerine Semih girdikten sonra Beşiktaş’ın baskı direnci yükseldi, Gedson’un bile yükü hafifledi.

Haberin Devamı

Kariyer sezonu

Gedson Fernandes kariyer sezonuna başlamışa benziyor. Van Bronckhost’un oyun yazılımında Gedson’un dikine gidişleri ve savunma arası koşularının rolü çok belirgin. Onun dinamizmini ortaya çıkarmayı kafaya koymuş Bronchost ve Rafa Silva gibi bir virtiöz ile Gedson da dünyası değişenler listesinin başındaki yerini aldı. Beşiktaş savunmada son yıllara oranla büyük mesafe katetti. Paulista’nın transferi sonrası stoper tandeminin eksik parçasını arayan Beşiktaş için Felix Uduokhai şimdilik tam isabet görünüyor.

Haberin Devamı

İrtifa kaybediyor

Keita Balde’yi Sivas’ta Rony Lopez’i Alanya’da izlemek çok şaşırtıcı. Bundan bir kaç yıl önce bu futbolcuların ligimize hem de Anadolu’nun bağrına geleceğini söyleseler espri olarak değerlendirilebilirdi. Keita Balde, Lazio sonrası Monaco’ya oradan da Inter’e gittiği prime dönemlerinde fırtınalar estiriyordu. 2020 sonrası sürekli irtifa kaybeden Balde, dün maçın 68’de oyuna girdi fakat o eski halinden eser yoktu.

YORUM YAZ