Güvensizlik

Abone Ol Google News

Mourinho’nun antrenörlük serüveninin son 10 yılına bakıldığında topu talep eden rakiplere karşı aşırı cömert davrandığını görürüz. Fenerbahçe’de de durum değişmiş değil. Topa hakim olmak isteyen rakiplere karşı koymuyor Mourinho ve savunmadan hücuma geçişlerde o farkı yaratmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Samsunspor, Fenerbahçe’ye karşı topa sahip olmak istedi, Mourinho’nun futbolcuları buna müsade etti. İkinci yarının başlangıcıyla birlikte Samsunspor baskıyı artırmakla kalmadı, golü de buldu. Samsunspor’u cesaretlendiren; Fenerbahçe’nin 3 sarı kartlı futbolcusunun düşen baskı kaliteleriydi. Samsunspor deplasmanında bu kadar baskı yemiş ve oyunun kontrolünü kaybetmek üzereyken Mourinho’nun hakeme güvensizliği maçın senaryosunu etkiledi. 58. dakikada sarı kartı bulunan Fred, Becao ve Kostiç’i çıkaran Portekizli hoca İrfan Can, Maximin ve Çağlar’ı oyuna alarak Samsunspor baskısını kırmakla kalmadı tabelayı da değiştirdi. Maximin’i son yarım saatlerde oyuna alıp bir hamle oyuncusu olmaya ikna etmek kolay değil elbette. Ama herkes yorulmuşken oyuna girmek Maximin’in de işini kolaylaştırıyor.

Haberin Devamı

En Nesyri artık düşünmeli

Fenerbahçe, Mourinho döneminde sete yerleşip rakip yarı sahada yoğunluk oluşturan bir takım olmayacak. Samsunspor da bunu iyi çalışmış ve iki kez geri düşmesine rağmen tabelayı dengede tutmayı başarabildi. Fenerbahçe’de Mert Müldür, Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana sürekli oynuyor ama performansı her geçen gün geri gidiyor. Kostiç, sol kenarda iyi iş çıkardı, Maximin hamle oyuncusu olmaya iknaysa Fenerbahçe için daha faydalı olur, En Nesyri ligin 10. haftası gelmişken bile hala formayı talep edecek durumda değilse şapkasını önüne alıp bir iç değerlendirme yapmalı.

YORUM YAZ