Doğru savunmayla

Abone Ol Google News

Galatasaray savunması Okan Buruk döneminin en sancılı sürecini yaşıyordu. İlk sezonun tamamında 27, geçen yıl da 38 maçta 26 gol yiyerek ligin en iyi savunma performansını gösteren Okan Buruk’un Galatasaray’ı, Alanya maçına çıkana kadar 7 haftada kalesinde gördüğü 8 golle en kötü başlangıç performansına imza atıyordu.

Haberin Devamı

Alanyaspor’a karşı Ali Sami Yen’de Galatasaray’ın en iyi işleyen departmanı savunmasıydı. Davinson Sanchez’in Riga maçında kenarlara devrilerek oynaması sonucu savunma arkasında bol alan bırakan Galatasaray gitmiş, yerine Davinson’u ön alan baskısında ilk kesici olarak kullanan, rakibine çok az pozisyon veren Galatasaray gelmiş gibiydi. Sanchez, tüm savunma fitilini ateşleyen futbolcu olduğunda Galatasaray’ın oyun standardı çok daha yukarılarda seyrediyor.

Her topun peşinde...

Yunus Akgün kariyer sezonuna başlamış gibi görünüyor. Gaziantep FK maçından bu yana harika bir performans sergiliyor, atıyor attırıyor maçı içinde yaşıyor. Hep topun yörüngesinde, her topun peşinde. Dün maça sağ forvette başladı, stoperlerini önde konumlandıran Alanyaspor’un savunma arkasına yaptığı koşularla ilk yarıda yıldızını epeyce parlattı. Genelde Abdülkerim’den beklenen savunma arkası uzun topu Gabriel Sara öyle bir attı ki, Alanyaspor’un tüm direnci yerle bir oldu. Elbette Yunus’un İcardivari aşırması maçın en estetik hareketiydi. Sözün özü, Galatasaray, Alanyaspor’a karşı iyi hücumuyla değil doğru savunmayla kazandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ