Çok rahat

Fenerbahçe, Kasımpaşa beraberliklerinin üstüne Beşiktaş yenilgisiyle zirve yarışında avantajlarını törpüleyen Galatasaray için Samsun deplasmanında 2-0 kazanmak rahatlatıcı olmuştur. Okan Buruk, Samsun’da Torreira ile Lemina’yı merkezde konumlandırıp Morata’yı yanında oturtarak fabrika ayarlarına dönmek isteğini gösterdi. Bu karar Galatasaray’ı zor görünen bir deplasmanda çok rahat ettirdi.
Haberin Devamı ›
Yüksek pas isabetiyle topa sahip oldular, kısa pas isabet oranı normaldir ama uzun pasla çıkışlarda da hiç sorun yaşamadılar. Samsunspor’u kalelerine yaklaştırmadan rahat bir 90 dakika oynadılar. Osimhen, kariyerinin en etkili sezonlarından biri Galatasaray’da tekrarlıyor oluşu Okan Buruk dahil tüm camia için büyük bir nimet gibi görünüyor. Herkes kötü oynasa, sahada iyi oynayan tek kendisi kalsa da pes etmiyor herkesi ayağa kaldırıyor, ölü pozisyonlarda şapkadan çıkardığı tavşanlarla tabelayı değiştiriyor. Icardi ile üst üste iki şampiyonluk yaşayan Galatasaray için bu sezon ‘Victor Osimhen sezonu’ olarak hatırlanacaktır.
Haberin Devamı ›
Beklentinin aksine... Samsunspor geçen hafta Bennaser’in sakatlığıyla orta sahada küçük çaplı bir krize sürüklenmiş, Thomas Reis Antalya karşısında stoper Yunus Emre’yi oyuna atıp maç bitmeden de dışarı almıştı. Reis, Kasım ayından itibaren yüzüne bakmadığı, üstüne bir de Noel tatilinden geç döndüğü için cezalandırdığı Tait’e yeniden sarılmak zorunda kaldı. Kâğıt üzerinde Tait, Ntcham, Holse orta saha üçlüsü topa nitelikli sahip olmayı vaat etseler de beklentinin tam aksi bir durum ortaya çıktı. Galatasaray, Torreira ve Lemina ile orta sahada üstünlüğünü ilan etti, dönen topları aldılar ve Samsun karşısında çok rahat bir ilk yarı oynadı.