Akıllar derbide ayaklar Lyon'da!

Abone Ol Google News

Avrupa arenasında henüz puan ile tanışamayan Beşiktaş, kritik sınava çıkıyor. Kartal, Lyon deplasmanından puansız dönerse bu cephe kapanmış olacak.

Haberin Devamı

Alınacak bir puan bile yola devam için umut ışığı demek. Ancak teknik ekip ve oyuncuların aklı fikri Galatasaray derbisinde. Gio, her ne kadar oyuncularını bu maça motive etmeye çalışsa da handikap ortadan kalkmış değil. Ligde şampiyonluk parolası ile yola çıkan Kartal, zirve yarışında geride kalmak istemiyor. Bu yüzden mutlak puan için motive olmuş durumda. Fransa’daki maç ise kafalarda öte yandan olarak duruyor.

Rotasyon olacak

Hollandalı çalıştırıcı tam ağırlığı lige verdiği için bu maçta kadroda revizyona gidecek. İdeal 11’de sakatlıkların yanı sıra yorgunluklara dayalı rotasyon beklentisi var. Sıkıntılı bir durum ise yıldızlar. İmmobile, Silva, Mario ve Gedson gibi isimler Lyon önünde forma giyme isteklerini bizzat ilettiler. Yaşanan bu durum kadrosunun şekillenmesini maç saati karar vermeye itiyor. Fransız temsilcisi, ligde üst sıralarda yer alıyor. Çok gol atıp, çok da yiyor. Özellikle hızlı hücumları etkili. Baskı kurup, hapsediyorlar. Duran toplarda ve kanatlardan çok etkili oluyorlar. Kartal’ın, savunma ile orta alan arasındaki bağlantıyı çok iyi kurması gerekiyor. Savunma arkasına atılacak uzun paslara önlem alması kaçınılmaz. Sadece gol yememe değil, atmak üstüne kurulu taktiksel anlayış olmalı. Rakibi kendi evinde, kendi silahı ile etkisiz hale getirmekten öte çıkış yok gibi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ