Geri dönüş fırsatı

Abone Ol Google News

Şenol Güneş’in bu gelişindeki farklılıklar dikkat çekici. İmza gününden itibaren mesajlar inceliklerle dolu. Hocanın maç sonu açıklamaları da bu yönüyle iyi okunmalı. Uzak Doğu’dan dönüşü de böyleydi hocanın. Yakın Batı dönüşü de böyle olacak gibi. Hoca bu gelişiyle gerek Trabzonspor’a gerekse Türk futboluna çok şeyler katacak. Kayserispor maçı sonrası da eleştirmenlere çok şey bırakmayacak öz eleştirileri, yorumları kendisi yapmıştı takımı için. Küçük değil büyük detaylar vermişti. Eski oyunun izlerinin bariz silinmesi elbette mümkün değil ama oyuncuların eski usülden bir an evvel sıyrılmaları ve yeni oyuna hızlıca reaksiyon vermesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Her maç bir hazırlık

Hatırlatmak gerekirse; “Oyun yavaş, hücuma çıktığımız zaman hücum varyasyonları ve organizasyonları zayıftı, basit toplar kaybettik. Verdiğimiz pozisyonlarda da hiçbir karşılama olmadan düşündüğümüz oyunun tam tersini oynadık. Rakip de bunu kullandı, her takım zaten bu durumu değerlendirir.” demişti. Hoca bu yavaşlığa tepkili. Aslında camianın geneli de bu duruma tepki gösterdiği için hoca değişikliği kaçınılmaz olmuştu. Şimdi her maçı bir sonraki maçının hazırlığı gibi oyunlar oynamak zorunda Trabzonspor. Zamanı ekonomik kullanmak şart. Beşiktaş maçı Kayseri, Kayseri maçı da Gaziantep maçının hazırlık maçı oldu.

Haberin Devamı

Beklenti çok net...

Şimdi Gaziantep önünde beklenti de hocanın sözlerindeki gibi. “Rakibiniz kim olursa olsun, ona üstünlük sağlamalısınız. Gerçek şu ki, Trabzonspor oyun oynayarak maç kazanacak. Hücum edecek, rakibi çıkarmayacak” Banza dönüyor. Cham ve Serdar da öyle. Piyano çalan bir golcünüz var ve kenarda nöbette olacak hırsıyla. Kazanma ve kırılma için, gelişimin izlerini sürmek için bizler adına yine güzel bir fırsat maçı olacak. Trabzonspor’un kuruluş felsefesine uygun, genetiğine yatkın, modern futbolun ruhuna yaraşır, aklı ve bilimi ön plana çıkarmış dönüşüne tanıklık edebiliriz bu akşam.

 

YORUM YAZ