Nasıl prim tavsiyesi?

Abone Ol Google News

2008 başarılı dönemi TFF başkanı rahmetli Hasan Doğan’a prim tavsiyesinde bulunmam bir kısım okurumun dikkatini çekmiş. Gerçi çok sayıda değil ama, merak eden insanlarımızı da aydınlatmak, saygı ve sevgi göstergesi olacak mutlaka. O dönemde gazetem Fanatik’de açık ve net anlatmıştım ama çok zaman geçti kuşaklar yenilendi. Aradan da 16 sene geçti.

Haberin Devamı

Portekiz karşılaşmasında yer ile yeksan olmaktan kılpayı kurtulup, onurlu(!) mağlubiyetle günü tamamlamıştık. Üzülmemek de mümkün değildi tabii. Cenevre gölü kıyısında bir aşağı bir yukarı stres atıyoruz, gecenin 02’sinde. ‘Oğuz abi ; Türkiye’ye iyi sonuçla döneceğimiz konusunda söz verdim. Daha ilk müsabakada yenilmek içimi kararttı. Böyle devam ederse ne cevap vereceğim bilmiyorum?’dedi Hasan başkan. TFF başkanımız öylesi samimi ve içtendi ki,. ‘Hasan kardeşim tavsiyelerimin tamamı yanlış da olabilir. Ölç biç. Yanlışlarımdan kendi doğrularını çıkarman bile kazançtır. Bence yarın kampa gidip sadece maçı oynayan ve kazanan kadroya değil, oynayan oynamayan her futbolcu için prim açıkla.’ ‘Oynamayan adama ne diye, prim vereyim?’ dedi başkan. Ben de ‘ esas kadroda olan ama oynamayan sporcuya da prim vermek şart. Oynayan veya oynamayan futbolcu prim alırsa sahaya doğru takım çıkar.’ ‘Nasıl yani?’ diye sorunca devam ettim. ‘‘Futbolcu”dediğimiz, çok akıllı çok uyanıktır. Hafif adele çekmesi veya ağrısı olan “o kadar adamın arasında idare eder, primi kazanırım” diye sıkıntısını söylemez. İdare edeceğini düşünür. Yine aynı futbolcu yerinde kimin daha fazla süt vereceğini, teknik direktörden daha iyi bilir. İsmi açıklandığında,  “hocam arka adalemde bir çekme var acaba risk almasak” da diyebilir. Nasılsa prim her halde garantide! Bu şekilde sahaya en sağlam yapı çıkmış olur diye düşünüyorum ‘ dedim.

Haberin Devamı

Hasan Doğan kısmen rahatlamış olarak odasına çekildi. Ben de dertleşmiş olmanın ferahlığı ile otelime doğru keyifle yürüdüm.
Ertesi sabah Lütfi Arıboğan, Levent Kızıl ve Hasan Doğan Türk Milli Takımı kampındaydı. Ve Ay Yıldızlı futbolcularımız yarı finale kadar tutulamadı. Ne İsviçre, ne Hırvat ne de Çekler çocuklarımız temposuna çare bulamadı. Yarı finalde Almanya paçayı zor kurtardı.
Açık ve net söylüyorum takımımız şimdi daha da fazla,  ümit zerk eden azimli, yetenekli yapı.

Beklenmeyen sevinçler mümkün olabilir bu çocuklarla, pozitif enerjiniz ve dualarınızı esirgemeyin lütfen…

YORUM YAZ