Mormintanyo Shenolho…

Abone Ol Google News

Trabzonspor - Beşiktaş maçı başlamadan; Mormintanyo Shenolho sahanın içine girdi, taraftarlarına el sallayıp selam verdi. Bu arada camiasına mesajını da iletti ‘Fenerbahçe’nin Mourinho’su varsa, sizlerin de Mormintanyo Shenolho’nuz var!’ Mor dikkat çekici ve şık mintanı ile subliminal mesajı, bu denli etkili aksettirmek, ancak ve ancak ‘Doğudan doğan güneşe’ has bir artı olabilirdi. Oldu da !

Haberin Devamı

Becerikli Güneş hüzün dolu 40 yılın ardından; Trabzonspor ‘a tekrar lig şampiyonluğu kazandıran Abdullah Avcı’yı da subliminal mesajlar ve trolleriyle el ele pes ettirmeyi başarmıştı ! Doğudan doğan güneş teknik direktörlük döneminde; Beşiktaş ‘ı iki kez şampiyon yapmayı başarmış fakat benzer performansı teknik adam olarak doğduğu kentte becerememişti. Aynı azim, iştah ve derin destekle, yine emeli peşinde!

Aslında parayı ve maddeyi zerre sevmeyen, zaten kazandıklarını da ne yaptığı pek bilinmeyen efsane hoca, Trabzonspor’a bu kez Hilal-i Ahmer felsefesi dahilinde hizmet eder ve hemen her harcamayı iyi niyetle tek başına halletmeye çalışan, çocuğu yaşındaki başkan Ertuğrul Doğan’a ve şahsını var eden kukübüne, şükran borcunu ödeyebileceği yönde destek vermeyi yeğler zannettim. Yanılmışım. Maddeden nefret eden yapı, ayda sadece 4.166.666 lira 67 kuruşa razı olmuş ve kontratı imzalamış! Başkan Doğan’a ‘Avcı gitsin, Tekke tekkeyi beklesin, Güneş gelsin’ diye baskı yapanlar, şimdi -dörtmilyonyüzaltmışaltıbin, altıyüzaltmışaltılira, altmışyedikuruş- gibi cüz-i rakamı aralarında toplayıp 12 ay, belki de daha uzun süre takdim edecekler mi acaba?

Haberin Devamı

Bu arada tok gözlü Güneş’in yayıncı kuruluşun tespit ettiği kur ederine razı olmayıp, TFF’nin başını derde soktuğunu, 1999 depremi ardından felaket yaşayan Sakarya şehrinden hakkı olmayan 800 bin doları çatır çatır aldığını da anımsamak gerek. Hatta bu haksızlık nedeniyle, Kıbrıs- Lefkoşa hava alanı VIP salonunda derin bir muhabbetimiz de olmuştu! Zaman işte neler geliyor, neler geçiyor!

Anlatacağız evvel Allah.

Bu arada Beşiktaş ve Trabzonspor ikişer puan farkla Şampiyon Galatasaray’ın ardında kalırsa! Güneş’in yoğun mesaisini şükran duygularımla anacağımdan şüpheniz olmasın.

Viva Mormintanyo Shenolho…

YORUM YAZ