Yanlış transfer politikası

Abone Ol Google News

Son iki sezonu zirvede kapatan Galatasaray 2024-2025 sezonuna da şampiyonluk parolası ile girdi. Oturmuş sistemi ve kadrosu ile büyük bir avantaja sahip olan Sarı-Kırmızılılar’ın birkaç takviye ile yine şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olması kuvvetle muhtemeldi. Fakat beklenenden çok farklı bir kadro yapılanmasına gitti. Israrla omurgayı korumak istediğini dile getiren Buruk ve yönetim geniş çaplı bir değişimi seçti. Savunmanın sağına, soluna ve orta alana takviye yapması beklenen Sarı-Kırmızılılar bu bölgeleri zamanında güçlendiremezken orta alanın hâlâ takviyeye ihtiyacı olduğu ortada. Hazırlık kampında oynanan bir maçta kanat oyuncularının sayısının çok olduğuna ve bu bölgede yol ayrımı olacağına dikkat çeken Buruk dediğini de yaptı. Fakat kimse Zaha, Kerem, Tete ve Zaniolo’nun aynı anda gönderileceğini ve buraya yeni bir ismin gelmeyeceğini ya da getirilemeyeceğini kestiremezdi. Gelinen noktada en güçlü yönü kanatları olan Sarı-Kırmızılılar şu an yana yakıla kanat arıyor. Bu durumdan Buruk’tan çok Özbek ve yönetiminin sorumlu olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

İmzalar atılmadan

Haberin Devamı

Islak imzalar atılmadan isimlerin bu kadar ulu orta konuşulmasının menajerlerin ve oyuncuların aradığı fırsat olduğunu kestirememek kabul edilebilir değil. Bununla beraber geçtiğimiz sezondan bu yana devam eden sağ bek sorununu 10 milyon Euro verip Jelert ile çözmek isteyen Buruk bu oyuncudan da istediği katkıyı alabilmiş değil. Galatasaray’da yönetim bombayı Osimhen’i alarak patlattı! Kimsenin beklemediği bölgeye kimsenin hayal edemeyeceği bir yıldız alan Özbek ve yönetimi transferdeki olumsuz havayı kısa süreliğine de olsa dağıtmayı başardı. Kabul etmek gerekir ki Osimhen gibi bir ismi alma ihtimalimiz varsa yok demeniz mantıklı olmaz. Ama asıl eksiklerinizi gidermezseniz sadece Osimhen ile şampiyon olamazsınız. Buruk bu takviye ile Icardi, Osimhen ve Batshuayi gibi hiçbir teknik direktöre nasip olmamış bir hücum hattına sahip oldu. Fakat bu üçlünün bir arada olması sistem değişikliğini mecbur kılar hale getirdi. İki sezondur başarı getiren sistemden neden bir anda vazgeçiliyor. Mevcut sistemle iki şampiyonluk kazanılmış ve ufak dokunuşlarla üçüncüsü için de en iddialı takım durumunda olunacakken bu risk neden alınıyor? Ve en önemlisi de sistem sadece Osimhen’in gelişi sebebiyle ile değişiyorsa bunun büyük bir plansızlıkla yürütülen transfer sürecinden kaynaklandığını söylemek yanlış olmaz.

Şapkadan tavşan çıkarmalı!

Oturmuş düzen yerine yeni bir futbol anlayışına geçilecekse de neden bu arayış lig başladıktan sonra yapılıyor? Sezon başı kampından bunun hazırlıklarının ve çalışmalarını yapılmış olması gerekirdi. Osimhen transferi taraftarları ilk etapta mutlu edip Dursun Özbek yönetimi rahatlatsa da Galatasaray’ın asıl sorunlarının çözülmediği gerçek. Mevcut sorunların çözülmediği gibi arttığını söylemek doğru olur. Transferin bitimine sayılı günler kala Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde farklı oyuncularla görüşülüyor olması beni çözüm noktasında umutlandırmıyor. Gerek gönderilen oyuncular gerekse alınması elzem olan isimlerin takıma dahil edilememesi bir transfer politikasının olmadığının göstergesi. Bu bakış açısı ile başarının gelmesi için Okan Buruk’un şapkadan tavşan çıkartması gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ