Top artık başkanda!

Abone Ol Google News

Galatasaray son lig maçında Adana Demirspor’u deplasmanda 5-1 yenerek ligde üçte üç yaptı ve milli araya az da olsa moralli girdi. Az da olsa dememin sebebi Süper Kupa’nın Beşiktaş’a 5-0 gibi farklı bir skorla kaybedilmesinin üzerine Young Boys hezimeti ile Şampiyonlar Ligi’ne veda edilmesi. Beşiktaş yenilgisi ile prestij kaybederken, Şampiyonlar Ligi’ne veda ile ise hem prestij hem de çok büyük bir gelirini kaybeden SarıKırmızılılar’da Dursun Özbek ve Okan Buruk eleştirilerin odağına yerleşti.

Haberin Devamı

Dursun Özbek’in işi zor

Sezon başında ‘ekonomik olarak Premier Lig seviyesindeyiz’ diyen Dursun Özbek’in birkaç zaman sonra ‘UEFA tepemizde’ açıklaması ağır eleştiriler almasına neden oldu. Transfer çalışmalarında eksik bölgelerin uzun zamandır bilinmesine rağmen gerekli takviyelerin zamanında yapılamaması Özbek’in eleştirilmesindeki en büyük nedenlerden biri. Bir diğer sebep ise yönetim tarafından ‘bitti’ denen transferlerin başka takımlara imza atması. Verilen sözlerle yapılan icraatların birbiri ile örtüşmemesi haklı olarak okları Özbek’e çevirdi. Buraya kadar olan kısım daha çok taraftar tepkisinin yoğun olduğu alandı. Özbek için asıl ve en büyük sorun biletlerin satışı konusunda usulsüzlük olduğu iddiası. Bu iddialar Özbek’in bir hayli yıpranmasına neden olacak.. Öte yandan Galatasaray’a daha önce de önemli hizmetler veren Ali Yüce’nin istifası Özbek yönetimini zayıflattı. Birkaç yöneticinin kaleme aldığı bir bildiriyi kritik Young Boys maçına birkaç saat kala yayınlaması ve kendisinin onayının alınmaması Yüce için bardağı taşıran son damla oldu. Ali Yüce’nin istifasını sıradan bir yöneticinin görevi bırakması gibi düşünmek büyük hata olur. Ali Yüce camia içerisinde çok sevilen ve gelecekte de kendisinden büyük hizmetler beklenen ve genel kurul üyelerinin büyük bölümünün saygısını kazanmış bir isim. Bundan sonraki süreçte yönetimdeki bu bölünmeler ve bir kaç kişinin başına buyruk davranışları devam eder ve Dursun Özbek buna engel olacak hamleler yapmazsa işlerin yoluna girmesi zor görünüyor.

Haberin Devamı

Buruk formsuz ama…

En çok eleştirilen isimlerden bir diğeri ise Okan Buruk. Son iki yılın şampiyonu, kırılmadık rekor bırakmayan Buruk henüz sezon başı olmasına rağmen eleştirilerin odağında. Futbolda ‘dün yoktur’ sözünün Buruk için bir kez daha geçerli olduğunu görüyoruz. Okan hocanın bu sezona son derece formsuz başladığı ve rakip analizlerinde sınıfta kaldığı bir gerçek. Bununla beraber hocanın kendi on birini oluştururken de hatalar yaptığını düşünüyorum. Fakat bu eleştirileri yaparken de Okan Buruk’un başardıklarını ve katkılarını unutmamak gerekir. Öyle görülüyor ki belirli bir kesim Buruk’un başarısız olmasını büyük bir sabırsızlıkla bekliyor. Çünkü Okan Buruk’un şu anki performansını eleştirmek yerine bütüncül bir şekilde hocalık kabiliyetini eleştirmek hiç de samimi gelmiyor. Galatasaray’da teknik direktör olmanın her zaman böyle bir zorluğunu bildiğini düşündüğüm Okan hocanın da hem kendini hem de ,takımını hazır hale getireceğinden şüphem yok.

YORUM YAZ