Şampiyonluk yürüyüşü

Abone Ol Google News

Kayserispor'u 6-0 yenerek 29. haftaya damga vuran Galatasaray, Alanyaspor'a konuk oldu. Kazanan takımı bozmayan Okan Buruk, kadroda sürprize izin vermedi.

Haberin Devamı

Galatasaray yön verdi

Ön bölgede yaptığı baskı ile rakibini kendi alanında tutan Galatasaray, mücadeleye iyi başladı. Alanyaspor kalesinde sık sık görünen Sarı-Kırmızılılar, golü bulmakta zorlanmadı. 14'te Abdülkerim kafayla takımını öne geçirdi: 0-1.

17'de ise Boey'in Yusuf'a ceza sahası içerisinde yaptığı müdahale sonrası, hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Efecan skora dengeyi getirdi: 1-1. Bu pozisyon Alanyaspor'un ilk atağıydı.

Galatasaray bu golden sonra da topun kontrolünü kendinde tutsa da rakip ceza alanına girmekte zorlandı. Ev sahibi ekip ise hızlı ataklarla rakip savunmayı hazırlıksız yakalamaya çalıştı.

42'de Mertens içeri çıkarttı, Icardi nefis bitirdi ve Galatasaray bu golle devreyi 2-1 önde kapattı.

Fişi erken çektiler

Okan Buruk ikinci yarıya Icardi-Barış değişikliği ile başladı. Sarı-Kırmızılılar'da 48'de Mertens ceza sahası dışından vurdu ve top ağlara gitti: 1-3.

Haberin Devamı

63'te Adekugbe soldan içeri çıkarttı, Rashica tamamladı: 1-4. İ

lk yarıda topa yön veren Galatasaray, ikinci devrede oyuna hükmetti. Takım olarak hata yapmayan Buruk'un takımında yıldız oyuncular da kusursuz oynayınca, skor kendiliğinden geldi. Son derce kritik bir virajdan farklı galibiyetle ayrılan Sarı-Kırmızılılar sahadan 4-1 galip ayrılmayı başardı. Son iki lig maçında 10 gol atıp, kalesinde bir gol gören Galatasaray şampiyonluk mesajını net bir şekilde verdi.

YORUM YAZ