MENÜ

Şampiyonluk için dev adım

Abone Ol Google News

Son lig maçında Pendikspor’u 4-1 yenen Galatasaray, Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaştı. Kazanan 11 bozmayan Okan Buruk, kanatlarda Ziyech ve Barış Alper’e forma verdi.

Haberin Devamı

Magomedaliyev izin vermedi

Mücadele tempolu başlarken, Adana Demirspor 1. dakikada gole çok yaklaştı. Ev sahibi takında Mendoza’nın sert vuruşunu Muslera son anda çeldi. 5 dakikalık bölümün ardından Galatasaray oyunda dengeyi kurarken, topa da hakim oldu. 12’de Kerem Demirbay kaleyi denedi, top üst direkten döndü. 17’de ise Barış Alper sert vurdu, kaleci gole izin vermedi. 24’te yine Barış Alper’in şutunda Magomedaliyev gole izin vermedi. İlk 45 dakika boyunca her iki takımda da birçok sakatlık olunca, oyun sık sık durmak zorunda kaldı. Zaman zaman temponun yükseldiği ve karşılıklı gol denemelerinin olduğu karşılaşmanın ilk 45 dakikası 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

Ziyech kilidi açtı

İkinci yarı, ilk 45 dakika gibi tempolu başladı. İki takım da orta alanı çabuk geçerken, son bölgede etkili olmakta zorlandı. 53’te Ziyech ceza sahası önünde harika vurdu ve takımını öne geçirdi: 0-1. Bu golden sonra karşılaşmanın hızı arttı. 59’da Barış Alper vurdu, top az farkla auta çıktı. 62’de ise Mendoza net bir fırsattan yararlanamadı. Maç boyunca takımının en iyisi olan Muslera bu pozisyonda adeta kalesinde devleşti. 64’te Kerem Demirbay ceza sahası içerisinde sağ çaprazdan sert vurdu, farkı ikiye çıkarttı: 0-2. Bu golle iyice rahatlayan Galatasaray maçın son bölümünde tempoyu düşürürken, topu kendisinde tuttu. 90+1’de ise son sözü Icardi söyledi: 0-3. İkinci yarıda Ziyech’le kilidi açan, Muslera ile rakibine dur diyen Galatasaray sahadan 3-0 galibiyetle ayrılmayı başardı. Okan Buruk ve öğrencileri sahadan üç puanla ayrılırken, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ