Hiç zorlanmadılar

Abone Ol Google News

Son lig maçında Rizespor’u 5-0 yenen Galatasaray, erteleme mücadelesinde Gaziantep’i konuk etti. Yeni transferler Osimhen, Jakops ve Sallai kural gereği forma giyemezken, Okan Buruk savunmanın solunda Berkan’a forma verdi.

Haberin Devamı

İlk düdükle baskı

Maçın ilk düdüğü ile birlikte Galatasaray, rakibi üzerinde büyük bir baskı kurdu. 1’de Barış Alper vurdu, top kornere gitti. 3’te bu kez Mertens denedi, kaleci son anda çıkarttı. Özellikle kendi sağ kanadını etkili kullanan Sarı Kırmızılılar golü de bu kanattan geliştirdiği atakla buldu. 11’de Barış Alper döner dönmez vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0. Bu golden sonra da Okan Buruk’un öğrencileri baskılı oynamaya devam etti. 26’da Mertens sağ kanattan içeri çıkarttı. Batshuayi topukla bıraktı ve Yunus farkı ikiye çıkarttı: 2-0. İlk 45 dakika boyunca adeta antrenman karşılaşması havasında oynayan Galatasaray, soyunma odasına 2-0 önde gitti.

Tempo düştü

Galatasaray ikinci yarıya set oyunu ile başladı. Gaziantep yaptığı 2 değişiklikle oyuna ortak olmak istese de bunu başaramadı. Sarı-Kırmızılılar tempoyu düşürerek rakibini üzerine çekerken, konuk takım bu devrede de hücumda etkili olamadı. 76’da Barış içeri çıkarttı, Batshuayi tamamladı skor 3-0’a geldi. Sarı-Kırmızılılar bu golle iyice rahatlarken, Okan Buruk derbiyi de düşünerek değişikliklere gitti. 81’de Furkan orta alanda kaptığı topta direkt kaleyi düşündü ve akıl dolu bir gole imza attı: 3-1. Bu gol maçın da skorunu belirlerken, Galatasaray belki de hiç yorulmadan bir antrenman maçı temposuyla sahadan istediğini almayı başardı

Haberin Devamı
YORUM YAZ