Gol yağmuru

Abone Ol Google News

Hafta içerisinde Avrupa Ligi mesaisinde PAOK’u 3-1 mağlup eden Galatasaray, ligde Kasımpaşa’yı konuk etti. Art arda oynanan zorlu ve tempolu maçlardan sonra, Okan Buruk büyük ölçekli bir rotasyona gitti. Savunmada ve orta sahada değişiklikler yapan Buruk, Icardi ve Osimhen’e ileri uçta birlikte görev verdi.

Haberin Devamı

Nefes aldırmadılar

Oyunun hemen başında kontrolü eline geçiren Galatasaray, rakip yarı alanda hazırlık pasları ile pozisyon aradı. Orta alanda uyguladığı presle Kasımpaşa’nın kendi yarı alanından çıkmasına izin vermeyen Sarı-Kırmızılılar, aradığı golü 20’de Osimhen ile buldu: 1-0. Yıldız oyuncu 28’de bir kez daha topu ağlara gönderdi ve fark ikiye çıktı: 2-0. 34. dakikada ise Icardi sahneye çıktı ve harika bir golle skoru 3-0’a getirdi. Kasımpaşa’da Fall 44’te topu ağlara gönderdi, ilk yarının skorunu belirledi: 3-1.

Kasımpaşa toparlandı

Kasımpaşa ikinci yarıya baskılı başladı. Konuk takım gol için yüklenirken, Yunus ve Jakobs’un kanadını kullandı. Takımın savunmada zorlandığını gören Okan Buruk 63’te iki değişiklikle oyuna müdahale etti. Bu bölümden sonra Galatasaray tekrar maçın temposunu belirleyen taraf oldu. Kasımpaşa’da ise düşüşler başladı. 78’de Berkan’ın ters vuruşunu Muslera son anda kornere tokatladı. VAR incelemesi sonrası hakem Kasımpaşa lehine penaltıya hükmetti. 83’te atışı kullanan Hajradinovic farkı bire indirdi: 3-2. Kasımpaşa bu golle daha da iştahlandı. Galatasaray’da ise panik başladı. 90+5’te Costa ceza sahası içerisinde vurdu, oyuna eşitlik geldi: 3-3. Bu gol maçın da skorunu belirledi. Kasımpaşa ikinci yarıdaki dirilişi ile 1 puanı alırken, Galatasaray ligde ilk kez puan kaybı yaşadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ