Ders çıkartmalıyız

Abone Ol Google News

EURO 2024’e Gürcistan’ı 3-1 mağlup ederek başlayan milli takımımız gruptaki ikinci maçında Portekiz ile karşılaştı. Bu karşılaşma ilk mücadelenin kadrosunda dört değişiklikle başlayan Montella, Arda Güler’i yedek bıraktı.

Haberin Devamı

Gereksiz panik yaptık

Maçın ilk on dakikalık bölümü dengede geçerken, Portekiz ilerleyen dakikalarda topun ve oyunun kontrolünü sağladı. Her iki kanadı da etkili kullanan rakibimiz savunmamızı bir hayli zorlamaya başladı. Biz ise hem savunmadan çıkarken hem de son bölgeye geçmeye çalışırken çok fazla pas hatası yaptık. Baskısını artıran Portekiz 21. dakikada Bernardo Silva ile öne geçti: 0-1. Millilerimiz bu golden sonra panik yaptı. 29’da Samet ile Altay arasındaki anlaşmazlık sonrasında Samet’in geri pası ağlarımıza gitti: 0-2. Bu gol ilk 45 dakikanın da skoru oldu.

Hatalar devam etti

Portekiz ikinci yarıda da golü bulmakta zorlanmadı. Neves’in savunmamızın arkasına attığı topu alan Ronaldo, Fernandes’e pasını verdi. Yıldız oyuncuya sadece dokunmak kaldı: 0-3. Mücadele boyunca hem bireysel olarak hem de takım olarak son derece kötü bir 90 dakika sonrasında Portekiz’e 3-0 ile boyun eğdik. Bu mücadeleden birçok dersler almamız gerekirken en çok da Montella’nın kararlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Hem on bir tercihi konusunda hem de oyuna müdahaleleri ile sınıfta kalan İtalyan hoca bu tabloda en büyük paya sahip. Artık yapmamız gereken şey Çekya’dan gerekli skoru alıp turnuvada kalmaya devam etmek olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ