Szymanski ile olmaz hocam

Abone Ol Google News

Şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibinin puan kaybı yaşamasının ardından çok önemli bir hale gelen Antalyaspor maçında, Fenerbahçe Teknik Direktörü şaşırtan bir kadroyla sahaya çıktı. 10 kişi sorsak 10'u da 11'e ilk adam olarak Fred'i yazar ama bu akşam Brezilyalı yedekteydi.

Sezon başından bu yana rakibinin oyun tarzına göre hazırlık süreci geçirdiği söyleyen Jose Mourinho'nun ligde maç başı 2 gol yiyen Antalyaspor'a bu kadar defansif bir orta sahayla çıkması, ilk 45 dakikanın vasat geçmesi için bir neden oldu. Hafta içi Avrupa Ligi'nde gösterdiği performansla 3 puanı getiren Livakovic, Antalyaspor maçının ilk yarısında da takımını maçta tutan isim oldu.

Haberin Devamı

İlk yarının en önemli pozisyonu ise Szymanski'nin kaçırdığı pozisyon... Geçtiğimiz sezonun ilk yarısı müthiş bir skor katkısı yapan Mourinho'nun, “Keşke 3 tane Szymanski olsa da 3'ünü oynatsam” dediği Polonyalı, Fenerbahçe'yi bu sezon bir kişi eksik bırakıyor. Son haftalarda kötü skorların bedelini Fred yedek başlayarak ödüyorsa, her oyuna girdiğinde skora katkı sağlayan İrfan Can her maç yedekse, bu Szymanski de oynamaz hocam!

Haberin Devamı

İlk yarı ne oynadığı belli olmayan Fenerbahçe'de 2. yarı Fred ve Kostic'in girmesiyle ön alandaki baskısı arttı ve gol günün çalışkan ismi Tadic'ten geldi. Fred'in golde katkısı çok büyük... Oyuna girmesiyle çevresindeki oyuncuları da rahatlatıyor.

Skoru elde ettikten sonra maçın kalan dakikalarında oyuna daha hakim bir Fenerbahçe izlerken, özellikle En-Nesri'nin sahada Kostic ile birlikte olmasının katkısını 2. golde görmüş olduk. Maximin'in daha bireysel ancak etkili çıkışlarına Dzeko'nun uyumu, kanatlardaki Kostic ve Tadic (İrfan Can) gibi isimlerle de En-Nesri'nin daha etkili olabileceğini oyun bize izletti.

Günün özeti olarak Fenerbahçe yine iyi bir futbol oynamadığı maçı kazandı. Jose Mourinho'nun karşılaşmaya başladığı kadro ve bitirdiği kadro arasındaki fark, maça müdahaleleri tartışılır. Elindeki kadroyla, ilk 11'i tam anlamıyla hala deneye yanıla bulmaya çalışıyor. Ancak bu şekilde şampiyonluk yolunda sürpriz yol kazaları işten bile değil.

YORUM YAZ