Keyifsiz 3 puan

Abone Ol Google News

Milli ara geçmiş, transfer tahtası kapanmış, artık tüm takımlar son kozlarını oynamış. Ligin en kritik maçlarından biri olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi Jose Mourinho'nun öğrencileri, Kasımpaşa'ya konuk oldular. Maça 2 değişiklikle başlayan Jose Mourinho, En Nesri'yi Dzeko'nun yerine sahaya sürerek sürpriz yaptı.

Haberin Devamı

Bu sezonun genelinde ilk yarılarda tutuk başlayan Fenerbahçe, bu maçta da özellikle defanstan çıkarken yaşadığı anlaşmazlıklarla dikkat çekti. Milli arada verdiği bir röportajda Galatasaray maçından önce Kasımpaşa maçını işaret etse de hem Mourinho'nun hem de oyuncuların kafası tamamen gelecek haftadaki derbide. Yine de rakibine çok fazla pozisyon vermeden maçı bitiren Fenerbahçe'de yıldızlar galibiyeti getirdi.

Geldiği günden beri taraflı tarafsız birçok futbolseverin heyecanlandıran Maximin ilk yarıda attığı müthiş gol ve aldığı penaltıyla tek başına maç kazanabildiğini gösterdi. İsmail'in topu geri kazanmadaki hamleleri yanında, Fred daha da özgüvenli bir şekilde ön plana çıkıyor. Tadic'in kanat fark etmeksizin güven veren oyunu, Livakovic'in kaledeki emin duruşu, sarı-lacivertlileri kötü günlerinde bile maç kazandırıyor.

Haberin Devamı

Dzeko'nun da iyi bir sezon başlangıcı yapmasından sonra bu akşam kendini gösterme şansı bulan En Nesri, yanına Szymanski'yi de katarak adeta yokları oynadı. Jose Mourinho'nun bir süre daha ilk 11'de, özellikle de oyun kurmaya büyük katkı sağlayan Dzeko'yu sahaya sürmesi kesin gibi. Belki de Szymanski'nin de formsuzluğunda İrfan'ı sahada daha çok görmeliyiz.

Tam kadro sahaya çıkan ev sahibi Kasımpaşa, Oosterwolde'nin de kötü gününe denk gelmesiyle sağ kanattan etkili bindirmelerle gol fırsatları buldu ama değerlendiremedi. İlk yarıda 2-0'ı bulan Jose Mourinho devre arasında belki de ikinci devre tüm takıma derbi öncesi sakatlık, kart riski yaşamaması için, “rolantiye bile alın” demiş olabilir. Çünkü ikinci yarı topu rakibine veren, çok da pozisyona girmeyen, Dzeko ve İrfan'ın da katılmasıyla artık tamamen skoru koruyan bir Fenerbahçe izledik.

Jose Mourinho takımı ve ligi tanıdıkça galibiyet alışkanlığını da beraberinde kazanıyor. Keyifsiz bir oyunla rahat bir deplasman galibiyetiyle evine dönen Fenerbahçe'de artık hedef Galatasaray derbisi. Ancak dikkat çeken bir nokta, derbide de gereksiz yere yapılan faullerle rakibe duran top şansı verirse, o gece, dün geceki gibi mutlu bitmez...

YORUM YAZ