İyi ki Livakovic!

Abone Ol Google News

Derbide kaybedilen 3 puan ve umutsuzluk veren kötü oyun sonrası Fenerbahçe, yara sarmak için taraftarının önünde geçtiğimiz yıl Konferans Ligi'nde elediği Union Saint-Gilloise'yi ağırladı. Hafta boyuncu eleştiri oklarının hedefi olan Mourinho basın toplantısında da dediği gibi, İrfan Can, En Nesri ve Cengiz Ünder'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, ilk yarı daha çok topla oynasa da kalesinde daha çok tehlikeli pozisyon gördü. İlk 45 dakika sonuçlandığında rakibinin gol beklentisi temsilcimize göre daha yüksekti. Buna rağmen Fenerbahçe ilk yarıda bu sezonun formda isimlerinden biri Çağlar'ın duran toplardaki hakimiyet yeteneğiyle kornerden bir gol bularak soyunma odasına avantajlı gitti. Özellikle temaslı oyunda Fenerbahçe'yi oldukça zorlayan Union SG, Livakovic'i geçemedi.

İkinci yarıya daha iyi bir başlangıç yapsa da, özellikle En-Nesri ile bulduğu pozisyonları gole çeviremeyince kaos futbolu Fenerbahçe için geri döndü. Haftalar geçmesine rağmen hala akan oyunda sorun yaşayan, hücum hattında skor üretmekte zorlanan Fenerbahçe'yi kurtaran (!) sakatlıktan dönen Osayi oldu. Ancak kurtarırken 3 dakikada gördüğü 2 sarı kartla oyundan atılan Osayi hem takımını 10 kişi bıraktı hem de maçı riske attı.

Haberin Devamı

İlk yarıdaki performansından sonra bir de penaltı kurtaran Livakovic, tekrar tekrar söylemekte fayda var; Süper Lig'de 6. hafta, Avrupa'da 5. maç sonunda takımın en iyisi konumunda. Sezon başından beri taraflı tarafsız herkesin merakla beklediği Jose Mourinho dokunuşları hala sahaya yansımıyor. Evet, Fenerbahçe kazanarak Avrupa Ligi'ne başladı ama derbi sonunda olduğu gibi yine sahaya yansıtılan oyun, yapılan hamleler, taraftarı mutsuz ediyor.

Jose Mourinho acilen en verimli ilk 11'ini bulmalı. Bu şekilde Süper Lig'de birçok takıma karşı sorun yaşamadan kazanır ama hedef maçlarında derbideki gibi hezimetleri birkaç kez izleyebiliriz.

YORUM YAZ