Başakşehir istediğini aldı

Abone Ol Google News

Bir önceki turda San Marino’nun La Fiorita takımını her iki maçta da attığı 10 golle geçen temsilcimiz, dün karşısında disiplinli, sert futbolu tercih eden bir rakip buldu. Avrupa vitrinine çıkmak için uğraş veren Gürcistan ekibi, evinde 1-0 kaybettiği maçın rövanşında tüm kozlarını sahaya yansıttı. İlk yarıda savunmasında çok iyi kapanan İberia, kontrataklarla gol bulmak için uğraş verdi. Çaykur Rizespor maçında rotasyonu tam anlamı ile uygulayan Başakşehir teknik patronu Çağdaş Atan, dün sahaya ideal kadrosunu sürdü. Oyuna hızla başlayan temsilcimiz ilk 20 dakika içinde gollük pozisyonlar üretti, ancak son vuruşlarda etkili olamadı. Tiflis’teki karşılaşmada takımının tek golünü atıp, İstanbul’a skor avantajı ile dönmesini sağlayan Davidson dün de sahanın en çalışkan isimleri arasındaydı. Sezona çok formda başlayan Başakşehir kalecisi Muhammed, ilk yarıda rakibin direkten dönen topunda yaptığı kurtarışla, takımının soyunma odasına gol yemeden gitmesini sağladı. İkinci yarıda Başakşehir gerçek gücünü sahaya yansıttı. Rakibin sertlik silahı bu kez duran top olup, avantaja dönüştü.

Haberin Devamı

İlk maç Dublin’de

Haberin Devamı

50’de Davidson’un kazandırdığı faul atışını Deniz kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu Kemen kafa ile aşırdı, Piatek tamamladı: 1-0. Kaçırdığı gollerle saç-baş yolduran Pelkas, 61’de muhteşem bir gole imza attı. Yunan oyuncu ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topu kalecinin ulaşamayacağı köşeye yolladı: 2-0.

Başakşehir, gruplar öncesi son turda eşleştiği rakibi İrlanda’nın St. Patrik’s takımı ile ilk maçını Dublin’de oynayacak.

YORUM YAZ