Yeter artık!

Abone Ol Google News

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türk bayrağını taşıyacak sporcularımız dün açıklandı... Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları’nda kendi branşlarında ülkemize ilk altın madalyalarını kazandırmış, tarih yazmış; Busenaz Sürmeneli (boks) ve Mete Gazoz (Okçuluk) buna uygun görüldü. Sonuna kadar hakedilmiş bir karar. Ayrıca ‘kadın-erkek’ eşitliğini ön plana çıkartarak kotaları dengede tutan Paris 2024’ün de mottosuna uygun olmuş, 1 kadın ve 1 erkek ‘olimpiyat şampiyonu’ sporcumuzun tercih edilmesi. Tabii ki, herkesin gönlünde yatan ve sempati (sempatizanlığa dönüşmediği sürece!) duyduğu bir sporcu var. Ve bu yönde fikrini söylemekte de özgür.

Haberin Devamı

Bu popülizm kafasıyla kaybederiz!

Ancak fikrini söylerken ve yorum yapılırken bu kez çok fazla ileriye gidildi. Türk Bayrağı’nı taşıyacak sporcuların seçimi hakkında, görmezden gelinmeyecek; ‘Rezalet, Yazıklar olsun’ gibi ifadeler kullanıldı. Yeter artık!!! Uzun süredir branşlar arası; milli sporcuları ayrıştırma, başarılarını küçümseme durumu bilinçli/ bilinçsiz devam ediyor. Ancak bu gelinen son noktaydı. Sosyal medya, özellikle ‘X’ dün yine iş başındaydı. Simone Biles gibi bir yıldız sporcunun Tokyo 2020’de çekilme kararı sonrası, ‘Benden nefret edecekler’ diyerek bakmaktan korktuğu (!) klavye imparatorluğunda maalesef bu yorumlar yapıldı. Peki neye ve kime göre, ‘Rezaletti’ bu seçim. Kadın Voleybol Milli Takım Kaptanı Eda Erdem Dündar’ın neden seçilmediği üzerinden yine linç dolu mesajlar yayımlandı. Ay-Yıldızlı formayı taşıyan tüm sporcularımız, Türkiye’yi ve Türk Halkı’nı temsil eder. Haksızca kıyasladığınız yine bizim sporcularımız. Bu popülizm kafasıyla, maalesef savunduğunuz kişi ve başarılar da değersizleşiyor. Kaybeden yine biziz.

Haberin Devamı

Tokyo 2020’de ne olmuştu

Küçük bir hatırlatma; Tokyo 2020’de Türk Bayrağı taşıma hakkı kaptan Eda Erdem Dündar’a verilmişti. Kadın Voleybol Milli Takımımız, ana kafileden ayrı olarak, 1 gün önce Japonya’ya uçtu. Bu sırada Eda Erdem Dündar’ın bulunduğu 7 sporcumuz, uçaktaki koronavirüs taşıyan biriyle temaslı olduğu için karantinaya alındı. Maalesef karantina süresi ve kuralları gereği 7 sporcumuzun da açılış töreninde yer almasına izin vermiyordu. Ve bu nedenle isim değişikliğine gidilmişti!...

YORUM YAZ