Emre Sakçı'dan tarihi altın!

Abone Ol Google News

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları öncesi yüzmede kota almak adına önemli bir organizasyon olan Avrupa Su Sporları Şampiyonası, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yüzme yarışlarıyla devam ediyor... Fransa, İtalya gibi ülkelerin sporcu yollamadığı, çoğu ülkenin de yedek sporcularla mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda milli yüzücülerimiz Paris 2024 kotası ararken aynı zamanda da uzun kulvarda (50m) aldıkları madalyalarla da 'ilk'lere imza atıyor...

Haberin Devamı

Uzun kulvardaki en kıymetli altın!

Avrupa Su Sporları Şampiyonası'nda yüzmenin 6. gününde Türkiye 'tarihi altın' madalyasına kavuştu... Daha önce kısa kulvarda (25m) kurbağalamada kırdığı dünya rekorlarıyla tanıdığımız Emre Sakçı bu kez uzun kulvarda bir ilki başardı... 50m kurbağalamada eleme ve yarı finalde kariyerinin en iyi derecesine (2021: 26.83) yakın bir performans sergileyen ve ikinci sıradan finale kalan Emre Sakçı sonuca da gitti. 24 yaşındaki milli yüzücü, dünkü finalde rakiplerinin reaksiyon göstermesine izin vermeden, baştan sona 1. sırada yarışarak tarihi altın madalyaya gitti. 26.92'lik derecesiyle Avrupa şampiyonu olan Emre Sakçı aynı zamanda tarih üstüne tarih yazdı... Uzun kulvarda; Türk yüzme tarihinin ilk altın madalyasını getiren Emre Sakçı aynı zamanda erkeklerde bunu başaran ilk yüzücü olurken kariyerinin de ilk kürsü başarısına ulaştı.

Haberin Devamı

Erkeklerde en iyi kürsü derecesi Berkay'dan gelmişti

Tarihte uzun kulvarda ilk madalya, 2000'de Derya Büyükuncu'nun 100m sırtüstünde kazandığı Avrupa 3.'lüğüydü. Uzun kulvardaki madalya hasretimiz, tam 22 yıl sonra Merve Tuncel'le dinmişti. 'Madalya canavarı’, 2022 Avrupa Şampiyonası'nda 800m’de 3’lükle kazanarak, kürsüye çıkan ilk kadın yüzücü olmuştu. İşte bu başarının üzerine, sessiz sedasız devam eden 2024 Avrupa Su Sporları Şampiyonası'nda yenileri de eklendi. Yüzme Milli Takımımız, 17 Haziran'da 2x200m Serbest Kadın Milliler, Avrupa 3.'sü olmuş ve 'bayrak' kategorisinde yine ilk madalyayı kazanma başarısı göstermişti. 18 Haziran'da Deniz Ertan 800m'de Avrupa 3.'sü olmuş, uzun kulvarda kadınlardaki 2. madalyayı almıştı. Aynı gün, 100m kurbağalamada Berkay Öğretir 18.48'le Paris kotasına uzanarak Avrupa 2.'si olmuş ve uzun kulvarda erkeklerde en iyi kürsü derecesini yakalayan yüzücü unvanını almıştı. Türkiye şu ana kadar, 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz ve 1 kota elde etti.

YORUM YAZ