Koleksiyoncu iş başında

Abone Ol Google News

2022 Belgrad'dan 5. dünya şampiyonluğuyla döndüğünde, efsane güreşçi Rıza Kayaalp evinin kapılarını Fanatik Gazetesi'ne açmış ve yazarımız Hamit Turhan'a röportaj vermişti. 'Koleksiyoncu' başlığıyla yayımladığımız röportajda olimpik sporcu, hedeflerinden bahsetmişti. 'Önümde 2 Avrupa, 1 dünya ve 1 olimpiyat sınavım var. Tamamını şampiyon olarak tamamlayıp güreş hayatımı noktalayacağım. Olimpiyatta tek eksik altın madalya. Bir hedefim de Avrupa Şampiyonluğu sayısını önce 12'ye çıkararak Rus Aleksandr Karelin'in rekoruna ortak olmak, ardından da 13'e çıkararak bu rekoru elime geçirmek" demişti. İşte o hedeflerinden birini gerçekleştirdi...

Haberin Devamı

İlk 3 dakikayı 2-0 üstün kapattık

Zagrep'teki 2023 Avrupa Şampiyonası'nda 12. kez altın madalyayı boynuna takan milli güreşçimiz, 'Rus ayısı' Karelin'in rekoruna da ortak oldu. 130kg finalinde, Rio 2016'da bronz kazanan tecrübeli Azeri Sabah Saleh Shariati’yi 2-1 yendi. Zorlu ve yorucu geçen bir mücadele oldu. Kayaalp ilk 3 dakikada, önce rakibini minder dışına çıkararak puanı aldı ardından da hakemin pasif kararıyla 2-0 üstünlük kurup, oyunu yere taşıdı. Ancak yerdeki oyunu iyi değerlendiremedi ve sayı çıkaramadı. İlk 3 dakika 2-0 üstünlüğümüzle bitti. Bitime 1 dakika 45 saniye kala, pasif kararı geldi, durum 2-1 oldu ve bu kez yerde Rıza Kayaalp savunmaya geçti.31 yaşındaki Shariati az kalsın puan alacaktı ancak milli sporcumuz buna izin vermedi ve oyun yukarıda devam etti. Süre de tamamlanınca, Rıza Kayaalp zaferini ilan etti.

Haberin Devamı

Adem Uzun büyüklere altınla başladı

Grekoromende dün ayrıca 2 final ve 1 bronz maçımız daha vardı. 3 finalden 2'si altın 1'i gümüş oldu. 22 yaşındaki Adem Burak Uzun, büyüklerdeki ilk Avrupa sınavını şampiyonlukla açtı... Milli güreşçi, 55kg finalinde Azerbaycanlı rakibini 11-3 yenerek altın madalya kazandı. 87kg'daki Ali Cengiz ise finalde Macar rakibi Istvan Takacs’a 5-2 yenilerek Avrupa 2.'liğiyle yetindi. 77kg'da Yunus Emre Başar da bronz madalya müsabakasında Danimarkalı Oliver Marco Krueger’i 8-0 mağlup ederek Avrupa3.'lüğü elde etti. Gündüz seansında grekoromende yapılan diğer kilolardaki elemelerde ise 1 final, 2 bronz madalya maçına çıkma hakkı kazandık. Burhan Akbudak 82kg'da bugün şampiyonluk mücadelesi verecek. Ayrıca Murat Fırat ve Selçuk Can bronz müsabakasına çıkacak.

YORUM YAZ