2024 Olimpiyat serüveni başlıyor

Abone Ol Google News

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın 1. gününde Türk kafilemiz, artistik cimnastik, atıcılık, boks, eskrim, judo, kürek, masa tenis ve yüzme branşlarında 18 sporcuyla mücadele edecek. Bir tek, Tuğçe Beder, Salih Korkmaz (Judo) ve Enver Yıldırım (Eskrim) kürsü mücadelesi verecek isimler olacak. Diğer branşlarda ise sporcularımız elemeleri geçmeye ya da final bileti almaya çalışacak.

Haberin Devamı

Takım finali büyük başarı olur

‘Takım’ kotasıyla ilk kez olimpiyatta boy gösteren ve Tokyo 2020’de Ferhat Arıcan’la bu branşın ilk madalyasını aldığımız artistik cimnastikte; Adem Asil, Ferhat Arıcan, İbrahim Çolak, Ahmet Önder ve Emre Dodanlı’dan oluşan Erkek Milliler elemelerde serilerini sunacak. 3. ve son grupta sahne alacak Ay-Yıldızlılar, saat 21.00’de genel tasnif, bireysel alet ve takım finaline kalmak için hatasız bir seri sunmaya çalışacak. Takım halinde finale kalmamız büyük bir başarı sayılacak. Adem Asil atlama masasında kaçırdığı madalyanın Paris’te yeniden talibi olacak.

Haydi Enver Yıldırım

Eskrim tarihinde erkekler kılıç kategorisinde 1972’den sonra olimpiyat hasretimizi dindiren Enver Yıldırım yine bir ilki başarmak için ‘kılıç’ çekecek. Avrupa Şampiyonası’nda bireysel erkeklerde ilk madalyamızı ülkemize kazandıran, Türk eskriminin öncü ismi olan milli eskrimcimiz TSİ 13.55’te 32’li tabloda İtalyan’nın başarılı isimlerinden Luca Curatoli’yle karşılaşacak.

Haberin Devamı

Judoda madalya günü

Paris 2024 Olimpiyatı’na tarihin en yüksek kotasını alarak gelen judoda kadınlar 48 kiloda Tuğçe Beder son 32 turunda Fransız Shirine Boukli’yle karşılaşacak. Erkekler 60 kiloda ilk turu ‘bay’ geçen Salih Yıldız da Hesham Makabr (YEM)-Ashley McKenzie (JAM) galibiyle, son 16 turunda mücadelesine başlayacak. Sporcularımız madalya arayacak. 5 kotayla rekor kıran kadın boksörlerimiz de ringe çıkacak. Son 32 turu müsabakalarında kadınlar 54 kiloda Hatice Akbaş 21.00’de Büyük Britanya’dan Charley Davison, Gizem Özer 21.48’de İtalya’dan Alessia Mesiano karşılaşacak. Erkekler 80 kiloda Kaan Aykutsun ise 23.08’de İtalya’dan Salvatore Cavallaro’yla kozlarını paylaşacak. Kürek tek çiftede Elis Özbay, yüzme 100 metre kurbağalamada Berkay Ömer Öğretir elemelerde ve masa tenisinde Sibel Altınkaya, Lüksemburglu Ni Xia Lian ile karşı karşıya gelecek.

YORUM YAZ