Puan değil, altın

Abone Ol Google News

Cardif'te maçtan önce yağmur başladı. Yağmura nazire yaparcasına baskılı ve etkili şekilde geldi kalemize Galler milli takımı. Biz mi? Maalesef sadece köşesine çekilmiş boksör gibi sadece gardımızı almaya başladık ilk yarının önemli bölümünde. Öyleki Abdülkerim'in kaleyi tutmayan kafa vuruşu dışında tek şut çekemedik, tek korner kullanamadık koca 45 dakikada. Buna karşılık onlar ikisi net olmak en az sadece ilk yarıda bir elin parmakları kadar tehlike yarattılar kalemizde.

Haberin Devamı

Tabi sayın Montella'nın taktik ve tercihlerinden bağımsız olarak karşımıza çıkmadı şüphesiz yakışıklı olmayan bu fotoğraf. Tamam, böyle bir maçta, hele de deplasmanda Ferdi Kadıoğlu ve Hakan Çalhanoğlu'nun yokluğu azımsanmayacak bir dezavantaj. Ama, bu olumsuzluk bile sol ayağı olmayan Mert Müldür'ü sol bekte oynatarak onun ofansif yönünü çöpe atmayı haklı çıkarmaz, çıkaramaz. Hele de Zeki Çelik sağ bekte bu kadar yetersiz kalıyorken. Açıkçası milli takımımızın ilk yarıdaki oyunu tam bir düşkırıklığı yarattı. Çünkü, her türlü eksiğine rağmen ulusal takımımızın mevcut kadrosu daha pozitif bir futbol oynayacak güce ve potansiyele sahiptir. Bu gerçeğe rağmen ilk organize atağımızı ancak ikinci yarının başında yani 50. dakikada gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

İşin ilginç yanı ikinci yarıda da yoğun baskı yediğimiz halde Sayın Montella'nın olup biteni sadece seyretmesiydi. Oysa, Orkun Kökçü kayıp, Zeki aksıyor, ilk yarıda çok gereksiz bir sarı kart gören Barış Alper neredeyse iki hareketiden biriyle ikinci sarıya davetiye çıkaran bir anlayışla oynuyor ama İtalyan teknik direktör seyirci gibi izledi sadece sahada olup biteni ve Barış Alper ikinci sarıdan kırmızıyı görene kadar oyuncu değişikliğine gitmedi maalesef.

Hakan Çalhanoğlu oyuna dahil olduktan sonra biraz daha kadro kalitemize yakışır şekilde oynadık. Ama fizik gücü yüksek Galler'e karşı bir kişi eksik oynamanın dezavantajı yakamızı bırakmadı maç bitene kadar. Dolayısıyla deplasmanda uzun süre bir kişi eksik oynuyorken bu oyunla 1 puanla maçı tamamlamak iyi değil, çok iyi bizim için. Yani bu şartlarda bu bir puan altın kadar değerlidir sanırım.

YORUM YAZ