Mourinho tekliyor!

Abone Ol Google News

Mourinho'nun yerinde olsam Fenerbahçe teknik direktörü olarak utanırdım "Samsunspor'un oynadığı futbolu neden bu kaliteli kadroya ben oynatamıyorum" diyerek. Neresinden baksanız en az beşe katlar Fenerbahçe'nin kadro kalitesi, Samsunspor'un kadrosununkini. Ama dün akşam oynanan futbola baktığımızda sanki Fenerbahçe değil de Samsunspor 200 küsur milyon euroluk kadroya sahipmiş gibi bir yargıya varırdı dışardan, yani yabancı biri.

Haberin Devamı

Aslında maça fena başlamadı Fenerbahçe. İlk yarım saat topa sahip olmak, pozisyon üretmeye çalışmak dahil bir çok parametrede üstün olan taraftı. Ama Samsunspor'un ilk ciddi hatasını yılların deneyimi ve kaliteli ayağı Dusan Tadiç golle cezalandırarak takımını öne geçirince o bildik Mourinho takımlarının bildik tavrı sahne aldı, topu rakibe bırakarak hata kollamaya başladı sarı lacivertliler. Daha dakika 30'da bu anlayışa fatura kesiyordu ki Samsunspor ama Livakoviç müthiş bir kurtarışla buna izin vermedi. Hoş, her şeye rağmen 38' de o posizyonu değerlendirebilse Mert Müldür soyunma odasına 2 farkla gidecekti ve büyük ihtimalle Samsun deplasmanından 3 puanla dönecekti Fenerbahçe.

Haberin Devamı

Ama bütün bunlar Fenerbahçe'nin öne geçene, yani skoru bulana kadar topa sahip olmak dahil bir çok konuda üstün tarafken, golü bulduktan sonra köşesine çekilen boksör gibi davranmasını anlayışla karşılamamıza yetmiyor ne yazık ki.

Tamam, Samsunspor'un ikinci golü öncesinde İrfan Can Kahveci'ye yapılan haraket faul olabilir ama bu faulün atlanması ya da Mehmet Ali Meteoğlu'nun yönettiği maçları Galatasaray'ın farklı skorlarla kazanması bile Fenerbahçe'nin öne geçtiği maçlarda kadro kalitesine ve taraftarın beklentilerine denk düşen bir futbol oynamamasına asla mazaret olamaz.

YORUM YAZ