Mourinho dersini çalışmamamış!

Abone Ol Google News

Eğri oturup doğru konuşalım. İlk yarıda Fenerbahçe'ye göre hemen herşeyi daha bilinçli yapan taraf Galatasaray'dı. Sahaya sürülen 11 dahil hem de.
Sakatlanmayı bahane ederek yerde yatıp oyunu soğutmak, agresif oynamayı abartmak, rakibin etkili oyuncularına kene gibi yapışarak çaktırmadan yıldırmak... Hemen her konuda "Taktik bilinç"le oynayan taraf Fenerbahçe değil Galatasaray'dı. Misal, 13. dakikada bilinçli bir şekilde sakatlık numarası yaparak Fenerbahçe'nin hücum organizasyonunu atıl hale getirdi. Tabi, bütün bunlarda kaçınılmaz şekilde oyunun kaderine ve skoruna biçim verdi.
Öncelikle Tadiç gibi bir oyuncu eski Tadiç olsa daha 7. dakikada Fenerbahçe öne geçmiş olacaktı. Dilimizden tüy bitti "Performansın bal gibi yaşla ilgisi var" demekten. Ama Jose Mourinho gibi bir marka bile bu gerçeği önemsememekte direniyor.
Atlamak istemem, aslında maç golsüz devam ederken gene de öne geçebilirdi sarı lacivertliler. Ama Sebastian Szymaski 9. dakikada bomboşken topu dışarı attı. Keza 21'de de Oostervolde aynı beceriksizliğin altına kocaman bir imza attı.

Haberin Devamı

Ne yazık ki, ilk yarıdaki görüntü ve tercihlerinden hiç muzdarip olmadı Portekizli teknik direktör.Tam 60 küsur dakika bu etkisiz Tadiç'i sahada tuttu misal. Kenarda İrfan Can Kahveci gibi bir cevher dururken hemde. Keza, Szymanski maalsef iyi başlayamadı sezona. Hala da devam ediyor formsuzluğu Polonyalı futbolcunun. İyi de bu ısrar neden? O pozisyonda oynayacak futbolcular varken kadronda.
Gerçek şudur; Jose Mourinho dersini iyi çalışmamış. Buna karşılık Okan Buruk futbolcularına taktik faül, oyunu
soğutmak, rakibe önlem almak dahil her konuya daha çok kafa yormuş ve bütün bunların karşılğı olarak da ezeli rakibini hem de Kadıköy'de yenerek tam 5 puan fark attı Fenerbahçe'ye bu galibiyetle.

Haberin Devamı
YORUM YAZ