Maalesef

Abone Ol Google News

Galatasaray'ın şampiyonluğunda az biraz vicdan sahibi olan herkes kabul eder ki, hakemlerin de verdikleri ve vermadikleri kararlarla bir payı var. Bu tartışılamaz.

Haberin Devamı

Misal, Fenerbahçe sezon boyunca yaptığı 418 faül sonucunda 73 sarı ve 4 kırmızı kart görmüş. Buna mukabil Galatasaray yaptığı 415 faüle karşılık sadece 56 sarı ve 1 kırmızı kartla sezonu tamamlamış. Üstelik Süper Lig'in en çok faül yapılan takımı da sarı lacivertliler olduğu halde.
Ama eğri oturup doğru konuşalım, Fenerbahçe'nin sırf bu yüzden şampiyonluğu kaçırdığını söylemek gerçekçi olur mu? Asla, kesinlikle asla.
Tamam, bu sezon da bariz haksızlık yaptı yönetimleriyle bazı hakemler, tavırlarıyla Türkiye Futbol Federasyonu Fenerbahçe'ye. Örnek mi, Sivasspor maçının bitimine doğru aleyhlerine verilen penaltıyla 2 puanının gasp edilmesi. Keza, Kadıköy'deki Samsunspor maçında Bahattin Şeker'in uydurma faülü sonucu giden 2 puanları.

İyi de ligin bu en kaliteli kadrolarından birine sahip Feberbahçe'nin şampiyonluk ipini güğüsleyememesinde günah ve vebalı sadece hakem hatalarına ve Federadyonun yanlı tavırlarına bağlamak ve izah etmek biraz havada kalan bir gerekçe olmaz mı?
Sözgelimi, İsmail Kartal kanatsız melek mi, asıl sorumlu o degil mi? Belki 30 yıldır iddia ederim: Bir takımın başarı ve başarısızlığında teknik direktörün rolü en az yüzde ellidir.

Haberin Devamı

Çünkü, kadro ziyadesiyle onun görüş ve önerilerine göre oluşur. Antrenmanların nitelik ve düzeyine o karar verir. Rakibe göre ilk onbir ve taktiği kendisi belirler. Maçın gidişatına göre müdahaleyi teknik direktör yapar, v.s, v.s.

Peki, Trabzonspor henüz takım olamamışken, sadece Onuachu'yu kontra toplarla rakip cezasahasında buluşturarak sonuca giderken, sık sık rakip analizini ballandıra ballandıra anlatan İsmail Kartal neden bir önlem almadı, alamadı bu duruma ve Fenerbahçe hem de Kadıköy'de kaşla göz arasında 3 farkla geriye düştü binlerce taraftarı önünde.

Çok önemli bir ayrıntı daha; ilk yarıdaki Kayserispor maçında olanları anımsayın. Maçın bitimine birkaç dakika var Fenerbahçe galip ve sonraki hafta Galatasaray'la oynayacaksınız. Bu gerçeğe rağmen Fred'i oyundan almadı ve sonrasında Zorbay Küçük'ün zorlama kararıyla Brezilyalı kırmızı kartla cezalandırıldı, Galatasaray maçında oynayamadı maalesef ki, Fred oynasa büyük ihtimalle ezeli rakibini yenecekti o maçta Fenerbahçe.

Keza, Kruniç saplantısı yüzünden Bartuğ Elmaz, Lincoln Henrique ve Crespo gibi 3 önemli futbolcuyu kiraya göndererek feda etti. Ahı gitmiş vahı kalmış Cengiz Ünder için 15 milyon Euro ödetti Fenerbahçe'ye. İnsan bu kadar büyük bedeli gözden çıkardığı futbolcunun geçen sezon Marsilya'da kaç maç oynadığına nasıl bakmaz, nasıl ilgilenmez. Ve bu Cengiz yüzünden Ryan Kent'i, Emre Mor'u sildi, İrfan Can Kahveci'yi haftalarca kenarda oturtup sonradan oyuna dahil etti. Batshuayi gibi bir golcüyü ne kadar kullandı hep birlikte gördük nitekim.

Maalesef, yıllardır üvey evlat muamelesi yapılıyor Fenerbahçe'ye, bu gerçek yadsınamaz. Ama bu sezonun yadsınamayan bir diğer gerçeği de Sayın İsmail Kartal'ın bu muhteşem kadroyu gerektiği gibi yönetememesidir. Ne yazık ki, maalesef

Haberin Devamı
YORUM YAZ