Liderliği sürdürüyor!

Abone Ol Google News

Bu satırların yazarı her zaman her konuda istikrarın önemli ve değerli olduğuna inanmıştır. Fakat "İstikrar"ı kalite ve liyakat düzeyini göz ardı etmeden önemsemek şartıyla.

Haberin Devamı

Çünkü, istikrar süreklilik demektir büyük oranda ama o sürekliliğin heybesini de doğru kişi, düşünce ve öngörüyle doldurduğunuzda galebe çalar ancak istikrar.
Vincenzo Montella uzun zamandır pivot santrafor yerine Barış Alper Yılmaz'ı sahaya sürüyor ulusal takımımızın çoğu maçında. Tamam, istikrar iyidir ama milli takımımızın gol sorununu çözecek futbolcu Barış Alper değil ne yazık ki. Hele de bu sezonki formuyla. Dahası Barış Alper bu oyun anlayışıyla Türkiye dışındaki hemen çoğu maçta sarı kart almaktan ve belki de çift sarı kartla oyun dışı kalmaktan kurtulamaz maalesef. Nitekim, dün akşam da koca bir kırk beş dakika Barış Alper'in yerlerde sürünen santrafor performansı ve Kerem Aktürkoğlu'nun kanattaki etkisizliği yüzünden Eskişehir'den bile daha küçük bir ülke olan hasatsız sona erdi.

İtalyan teknik direktör ikinci yarıya Barış Alper Yılmaz yerine Bertuğ Yıldırım'la başlamakla ne kadar doğru ve yerinde bir müdahalede bulunduysa Kerem Aktürkoğlu ile İrfan Can Kahveci değişikliğinde de bir o kadar geç kaldı bence.

Haberin Devamı

Nitekim, İrfan Can Kahveci ve Kenan Yıldız'ın oyuna dahil olmasından hemen sonra hakemin ilk düdüğünden başlayarak çok baskılı oynayan milli takımımız beklenen golünü atmasına yetti.

Açık açık söylemekte yarar var. Kaliteli ve geniş bir kadromuz var. Ama golü bulmakta zorlanıyoruz kaç zamandır. Bunun ana nedeni Montella'nın gol sorununu Barış Alper'le çözmekte ısrar etmesinden kaynaklanıyor bence.

Her şeye rağmen kutlarım ulusal takımımızı. Çünkü UEFA ULUSLAR LİGİ'nde kendi gurubunu lider tamamladı dün akşamki galibiyetle.

Orkun Kökçü dün akşam müthiş oynadı. Arda Güler de öyle. Keşke Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür için de aynı şeyleri söyleyebilseydim.

Size bir soru; ulusal takımımızın golü bu kadar geç bulmasında zeminin kötü olmasının da bir payı oldu mu acaba?

YORUM YAZ